ТВ анонси National Geographic

Премиера по National Geographic: Експедиция Еверест

Добави коментар

В тази продукция приключенски кадри от локация се съчетават с лични интервюта с ключови изследователи, шерпи и водачи на експедиции...

Експедиция Еверест (1x60 мин.)
Неделя, 12 юли 2020 г. @ 20:00 ч. по National Geographic

В една наистина революционна експедиция десетки учени от различни държави обединяват усилия в изследването на тайните, които би могъл да ни разкрие най-високият връх в света по отношение на климатичните промени.

Геолози се впускат в ледени води с надуваеми лодки, за да вземат езерни проби, биолози разкриват как височинни видове се приспособяват към затоплящия се климат, сканиране с първокласна лидарна технология картографира ледника Кумбу както никога досега, а екип от шерпи и климатолози се изкачват право в „мъртвата зона” на 8000 метра, за да инсталират най-високата метеорологична станция в света.

Експедиция Еверест

В тази продукция приключенски кадри от локация се съчетават с лични интервюта с ключови изследователи, шерпи и водачи на експедиции, за да разкрият залозите, надеждите и очакванията на новата наука, както и какво кара всеки от тях да рискува живота си в търсене на уроците, които ни дава Еверест.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Експедиция Еверест