Предавания Поредици

„От любопитство” на Discovery Channel

Добави коментар

„От любопитство” на Discovery Channel осъществява най-голямата контролирана самолетна катастрофа в историята
 „От любопитство” на Discovery Channel осъществява най-голямата контролирана самолетна катастрофа в историята

Първият епизод от новия сезон на поредицата ще бъде излъчен на 4 ноември в 21:00 ч.

От любопитство

Питали ли сте се някога какво би станало ако самолетът, в който пътувате катастрофира? Дали това, че сте с колан наистина би помогнало? Кое е най-доброто седящо място? И като цяло, конструирани ли са самолетите, така че да можем да оцелеем?

От любопитство

Отговори на тези въпроси търсят експерти в премиерния епизод от втори сезон на „От любопитство”, който ще бъде излъчен на 4 ноември от 21:00 ч. по Discovery Channel. Международен екип от експерти прави нещо на пръв поглед немислимо като разбива дистанционно пътнически самолет Боинг 727 в пустинята при границата между Мексико и САЩ.  

Представен от актьорът Джош Чарлс (Josh Charles (THE GOOD WIFE)), този разтърсващ експеримент разглежда какво наистина се случва по време на самолетна катастрофа и търси научните доказателства за това какъв е шансът пасажерите да оцелеят. Специални макети и сензори в целия самолет ще разкрият какъв вид сили се развихрят в типична самолетна катастрофа. Чрез видео кадри от вътрешността на самолета, зрителите ще станат свидетели на случващото се по време на удара.  

От любопитство
Този експеримент се прави за първи път след 1984 година, когато НАСА опитва да направи дистанционна самолетна катастрофа, която обаче води до противоречиви резултати. След  4 години детайлни изследвания и подготовка, този опит на Discovery Channel е готов да се случи. Въпреки това обаче, серия от препятствия в последните минути доказват, че всичко може да се провали.

От любопитство

Този ноември, „От любопитство” се завръща с нови епизоди, които продължават да търсят отговори на най-големите, вечни въпроси и мистерии на науката.

От любопитство

Първият сезон си постави за цел да отговори на въпроси като „ Как е създадена Вселената?”, „Бихме ли могли да пътуваме във времето?” и „Съществуват ли паралелни вселени?”. Новият сезон на  телевизионната поредица продължава с уникален набор от провокативни въпроси и смели експерименти. В следващите епизоди на „От любопитство” ще видим:

Бермудският триъгълник . В този епизод учени се опитват да обяснят мистериите на Бермудския триъгълник, като се гмуркат в легендарния участък, анализирайки отломките и тествайки различните теории за кораби и самолети, попаднали в мистериозни катастрофи. Те имат една единствена цел - да открият истината, стояща зад легендите.

Мумия от 21 век разглежда радикален експеримент, в който умиращ човек дарява своето тяло на учени, които се опитват да разкрият тайните на балсамирането в древен Египет днес.   

Стоунхендж  задава въпроса
„Как хората са  успели да пренесат деветдесет камъни, тежащи няколко тона на 320 километра през земя и море до древния каменен кръг, който е издържал над 4500 години.?”
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: От Любопитство

Discovery Channel с обновена визия от есента