Предавания Поредици ТВ анонси National Geographic

National Geographic Channel предизвиква края на света

Добави коментар

National Geographic Channel влиза в живота на наглед обикновени хора, които обаче сами са избрали секретната мисия не само да оцелеят тук и сега, но и след края на света...

National Geographic Channel влиза в живота на наглед обикновени хора, които обаче сами са избрали секретната мисия не само да оцелеят тук и сега, но и след края на света, такъв, какъвто го познаваме.

Куфар за края на светаПървият премиерен епизод на документалната поредица „Куфар за края на света” NGC България ще излъчи на 24.11 (събота) от 22:00 часа. Зрителите на канала ще могат да участват в подготовката за апокалипсиса всяка събота по същото време до 21 декември 2012г., когато в 21 часа каналът ще предложи 3-часова ексклузивна програма, посветена на теориите и страховете от края на света.

Във всеки епизод NGC влиза в живота на очакващите катастрофата, като разкрива разнообразните им стилове и подходи за подготовка, следи напредъка на плановете им за извънредни действия. Катаклизмите са магнетична сила за всякакви хора – мъже и жени, стари и млади. Обединява ги това, че живеят и работят като повечето американци, но с една единствена цел - да се подготвят за момента, когато ще бъдат лишени от основни удобства, а хаосът и насилието, трудностите и гладът ще изправят съседи и семейства един срещу друг.

Всеки участник в документалния сериал получава експертна оценка от „Практическа подготовка” - фирма, основана от хора, които отдавна се подготвят за катастрофа и споделят опита и знанията си посредством обучения, тренировки и консултации. Експертите анализират шансовете на героите за оцеляване, в случай, че най-големите им страхове се превърнат в реалност и се наложи да изпълнят плановете си. Зрителите ще могат сами да вземат решение дали тези хора мислят практично или са просто параноици.

„Куфар за края на света” е продуциран от Sharp Entertainment за National Geographic Channel (NGC). Изпълнителни продуценти са Мат Шарп и Алан Мадисън от Sharp Entertainment. Хамиш Микура от NGCI е изпълнителен вицепрезидент и ръководител отдел „Международното съдържание”.

Куфар за края на света - преглед на епизодите

Куфар за края на света: Порой от куршуми
Пол Рейндж и съпругата му, Глория, са построили дом от девет товарни контейнера и се подготвят за деня, когато Южният и Северният полюс ще разменят местата си, причинявайки резки промени в климата и природни бедствия. Те са складирали повече от 23 000 килограма храна, поддържат бетонен резервоар с 14 000 литра дъждовна вода и тренират евакуационния си план, който смятат да осъществят в деня на катастрофата. Крис Ниерж, на пръв поглед обикновен калифорниец от околностите на Лос Анджелис, показва как се е подготвил да се препитава от земята, дори и в градски условия, като си набавя храна и питейна вода, в случай, че силно земетресение наруши веригата за доставки. За разлика от повечето жени на двадесет и няколко години, Меган Хъруит се подготвя за катастрофална нефтена криза. Тя е запълнила всяко празно пространство в едностайния си апартамент с храна, вода и медицински принадлежности, и тренира самозащита, като се учи да стреля и ловува. Меган отвежда зрителите на нощно изпитание на своя план за бягство в градска обстановка.

Куфар за края на света: Дано съм полудял
Запознайте се с четирима души, които доказват, че съвсем различни хора могат да очакват катастрофата. Келийн Бишъп твърди, че е кулинар и изненадва приятелите си с вечеря, приготвена изцяло от консервирани храни, доказвайки, че не би изневерила на изискания си вкус при финансова катастрофа. Освен това, тя води курсове по самозащита с бърза стрелба и ръкопашен бой за жени, в случай, че огромен икономически срив породи беззаконие. Денис Евърс е научил децата си на специални умения, за да оцелеят при катастрофална финансова криза. Най-големият му син ни показва как изработва лъкове и стрели за защита, дъщерите му заваряват и складират гориво, съпругата му консервира огромно количество храна, а зет му работи върху сателитна система със слънчево захранване, която ще позволи на семейството да комуникира, ако хиперинфлацията доведе до хаос. Дейвид Сарти живее във ферма и се самоопределя като „провинциален спец в подготовката”. Ако комуникационната и транспортната система в страната се сринат от електромагнитен пулс или внезапен изблик на енергия от слънчево изригване, които могат да извадят от строя всички електроуреди в Съединените щати, той ще бъде готов да използва дома си като щаб за връзка с Америка след апокалипсиса. Ще използва любителско радио без телефонна линия, без интернет и изцяло захранвано от слънчева енергия. Кейти Харисън, която се определя като либерал от Нова Англия, се подготвя за „големия удар”. Тя и нейните съмишленици очакват огромно земетресение. Заедно, те се занимават с градинарство, шият, консервират храни и се подготвят за един свят без супермаркети и магазини.

Куфар за края на света: Обратно в каменната епоха
Песента на R.E.M. „Това е краят на света, който познаваме” (It’s the End of the Worlds as We Know It) може би е подходяща мантра за тези трима души, които очакват апокалипсиса. Отец Тим Ралстън е готов за нападение с електромагнитен пулс срещу Америка. Той е превърнал един товарен контейнер в убежище за оцеляване и е научил синовете си да защитават периметъра с оръжие. Джейсън Чарлз е пожарникар от Ню Йорк, който се подготвя за изригването на супервулкана Йелоустоун. Той се запасява с полуфабрикати и вода в градския си апартамент. Пат Брабъл не е типичният набожен южняк. Той вярва, че Съединените щати са на ръба на хиперинфлация, която ще събуди обществено недоволство из цялата страна. Затова, Пат е подготвил тайник в обора си, пълен с оръжие, амуниции и много алкохол за търговия.

Куфар за края на света: Анархия на хоризонта
Готови ли сте за края на света? Тези мъже мислят така. Майк Местър се опасява, че скорошен икономически срив ще породи насилие и бунтове в тихото му провинциално градче. Майк се подготвя заедно със семейството си, складирайки храна, гориво и оръжие. Той дори е обучил двете си немски овчарки да ги защитават, след като настъпи кризата. Престън Уайт е компютърен програмист, който вярва, че се укрива информация за повредата в японската електроцентрала Фукушима Даичи. Затова, той е събрал 11 000 вида семена, от които може да отглежда храната си след радиоактивно бедствие. В случай, че настъпи катаклизъм, Райли Куук е инвестирал спестяванията си в укритие, с надеждата да защити семейството си от катастрофална смяна на полюсите.

Куфар за края на света: Всичко ще рухне
Краят на света ще настъпи само за неподготвените. Поне така вярват тези хора. Пенсионираният полицай Мартин Колвил се опасява, че икономическа катастрофа ще доведе до хаос по пътищата. Колвил е заредил с провизии кабината на камиона си и симулира насилствени отвличания на превозното средство, за да се защити от бъдещи бунтове на пътя. Дона Наш не е обикновена баба. Тя ще защити семейството си в случай на глобална епидемия и се подготвя за най-лошото – да постави под карантина един засегнат близък, за да спаси останалите. Кевин О’Браян и семейството му оставят всичко зад гърба си и мигрират далеч навътре в континента, за да избегнат опасното покачване на морското равнище, което според тях ще настъпи при смяна на полюсите.

Куфар за края на света: Приятел или враг
Запознайте се с трима души, които дават всичко от себе си, за да бъдат подготвени. Проектантът на домове Лари Хол създава луксозни убежища в стар ракетен силоз. Майкъл Патрик Дъглас учи децата си на основни умения за оцеляване. Беки Браун взема уроци по точна стрелба със снайпер, за да се подготви за диктатура в Солт Лейк Сити.

Куфар за края на света: В подземното скривалище
Запознайте се с трима души, които усилено се подготвят за голяма световна катастрофа. Дъг Хъфман е изградил подземни убежища в планината Сиера Невада, за да преживее следващата Голяма депресия. Даян Роджърс подготвя семейството си за екологична катастрофа и дори учи шестгодишната си дъщеря как да се „покрива”. Ед и Даяна Пидън живеят под земята в приспособена ракетна шахта.

Куфар за края на света: Ще става и по-зле
Психиатърът Брадфорд Франк, наричан още „Докторът на Страшния съд”, живее в покрайнините на Сан Диего, Калифорния. Брадфорд вярва, че скоро предстои смъртоносна епидемия от птичи грип и подготвя близките си за евакуация в една близка пещера. Джереми е подготвил семейството си за нефтена криза. Той е купил голям военен камион и се запасява с антибиотици за риби, които, според него, са безопасни за прием от хора. Брус Бийч е конструирал подземен бункер от 42 големи училищни автобуса с площ 930 квадратни метра и го е нарекъл „Вторият Ноев ковчег”.

Куфар за края на света: Затвори вратата, зареди пушката
„Каламити Джанет” ви посреща с добре дошли в странноприемница „Армагедон”. Джанет Спенсър е подготвила дома си за ядрена война и приема гости, които да се укриват заедно с нея. Тя има достатъчно спагети, за да изхрани 1000 души. Джон Мейджър учи децата си да ядат насекоми, за да оцелеят при нападение с „мръсна бомба”. Пенсионираният фотожурналист Джак Джоуб започнал да се подготвя за катастрофа през 2010 г., след като гледал новините за унищожителното земетресение в Хаити. Сега Джак очаква бедствието, от което се страхува най-много – слънчево изригване.

Куфар за края на света: Катастрофата не чака
Запознайте се с живота на трима особняци, които се подготвят за неясно бъдеще. Пенсиониран сержант от армията очаква нападение с електромагнитно оръжие. Майка от провинцията се готви за епидемия от птичи грип. А един самотен баща е построил тайно подземно укритие в гаража си.

Куфар за края на света: Предлагам да бягаме
Запознайте се с трима души, които ни показват как се подготвят за края на света, който познават. Г-н Уейн (той предпочита да запази самоличността си в тайна, в името на оперативната сигурност) смята, че Китай ще подрие икономиката на Съединените щати. Джон и Кристин Селърс очакват икономическа криза и купуват товарен контейнер, който ще закопаят в задния си двор. А Джейсън Дей е решен да се пренесе със семейството си под земята, ако ситуацията се влоши толкова, колкото очаква.

Куфар за края на света: Най-добрите в подготовката
Най-интересните истории от първия сезон на хитовия сериал „Куфар за края на света” на National Geographic са събрани във вълнуващо едночасово предаване. Сериалът навлиза в субкултурата на американците, очакващи катастрофа, като разкрива разнообразните им стилове и подходи за подготовка, среща се с героите на тяхна територия, разглежда методите им и следи напредъка им във всеки логистичен и извънреден план за действие. Всякакви хора очакват катаклизма – мъже и жени, стари и млади. Те живеят и работят като повечето американци, но крайната им цел е да се подготвят за края.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Куфар за края на света