Актуално Какво ще се случи...

Нов хитов сериал - „Листопад” - тръгва по bTV от 24 ноември

6 коментара

От 24 ноември, вторник, в 20.00 часа по bTV стартира най-успешният турски сериал „Листопад” (Yaprak Dokumu), многократно надминал популярността на превърналия се в хит в България „Перла”.
Поредицата, отличена с много награди, е по едноименния роман на световноизвестния класик Решат Нури Гюнтекин

Листопад


От 24 ноември, вторник, в 20.00 часа по bTV стартира най-успешният турски сериал „Листопад” (Yaprak Dokumu), многократно надминал популярността на превърналия се в хит в България „Перла”. Сериалът е по едноименния роман на Решат Нури Гюнтекин - един от най-известните класически автори и драматурзи, известен на българските читатели с бестселъра си „Чучулигата”.

„Листопад” ще се излъчва във вторник, сряда и четвъртък в 20.00 часа, а „Перла” продължава в понеделник и петък от 20.00 часа.

Семейната драма разказва за Али Ръза Текин и съпругата му Хайрие, които отглеждат петте си деца в малък град, като ги възпитават в уважение към моралните ценности. Семейството решава да се премести в Истанбул, след като една от дъщерите (Лейля) е приета в университет там, без да знае какво ще им донесе бъдещето. Модерният начин на живот и икономическите трудности постепенно отслабват силните връзки между членовете на семейството. Всеки тръгва по своя път, докато Али Ръза започва да губи контрол над нещата. Ще успее ли главата на семейството да сплоти семейството отново?

Листопад


„Листопад” е най-награждаваният сериал в Турция. През 2007 г. получава 4 награди за най-добър сериал, включително за най-добра семейна драма. През 2008 г. е удостоен с 5 награди за най-добър сериал, както и с награда за оригинална музика. Двама от главните герои - Халил Ергюн (Али Ръза Текин) и Бену Йълдъръмлар (Фикрет Текин) - са отличени за най-добри актьори на 2008 г. И през 2009 г. «Листопад» печели награда за най-добър сериал, а Халил Ергюн получава приз за най-добър актьор в главна роля за 2009 г. Наградите са присъдени от най-авторитетните телевизионни канали и списания в страната. Текст от potv.bg
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Листопад

Гювен Хокна: Няма да мисля за проблемите днес, ще помисля утре

Мустафа Авкъран - мултимилионер

Дениз Чакър: От Ферхунде научих много неща за живота

Какви са мъжете на Диема Фемили?

Финалът на Листопад привлече 2 милиона зрители