Архив Рейтинг

Николай Бареков и TV7 – лидери по обществено доверие

1 коментар

Два пъти повече зрители предпочетоха TV7 пред bTV и NOVA, взети заедно, за да проследят разкритията на Николай Бареков и неговия екип, свръзани с фалшивите бюлетини.
Два пъти повече зрители предпочетоха TV7 пред bTV и NOVA, взети заедно, за да проследят разкритията на Николай Бареков и неговия екип, свръзани с фалшивите бюлетини.

3-часовият ефир в събота следобед привлече повече от 22% от цялата аудитория. Още по-висока гледаемост – 28% пазарен дял (18-49) постигна „Предаването на Карбовски” в изборния ден по време на участието на Николай Бареков, когато отново предизборният скандал прикова зрителският интерес. Отново зрителите на TV7 бяха повече от тези на bTV и NOVA, взети заедно.

Николай Бареков се ползва с 47% доверие от страна на зрителите, 58% му дават отлична оценка като водещ, а TV7 изпреварва NOVA и БНТ в зрителските предпочитания, свързани с изборите. Тази категорична лидерска позиция TV7 и NEWS7 постигнаха чрез амбициозния проект на Николай Бареков „България избира”. В рамките на по-малко от два месеца за кампанията работиха над 500 души репортери и технически екипи. Пътува безпрецедентно количество най-модерна телевизионна техника, бяха изминати над 70 000 км и бяха произведени близо 100 часа ефирно време. Хилядите часове извънреден труд и усилия на екипите са оценени отлично от близо 60% от зрителите, идеята на кампанията е оценена много добре от 84% от хората, а 16% от анкетираните признават, че кампанията им е помогнала в избора на политическа сила, която да подкрепят.


В чужбина също цитираха TV7 и NEWS7 при отразяването на изборния ден в България. Диана Радева предава пряко от София за световния новинарски лидер CNN, а Ралица Василева направи специален репортаж, посветен на изборите, за TV7 и NEWS7, директно от нюзрума на CNN.

Броени дни след изборите кампанията на Николай Бареков, TV7 и NEWS7 продължава обиколката из България под надслов „България без цензура”. В продължение на добрата практика, създадена по време на „България избира”, с телевизионния екип пътуват и висококвалифицирани юристи, които да предоставят безплатна правна консултация на гражданите.


Цитирани са пийпълметрични данни на GARB и проучване на обществените нагласи на Сова Харис.
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Николай Бареков

Росен Петров: Ставам член на „България без цензура“

Николай Бареков и Ани Салич са новите ТВ любимци

Ива Николова сменя Бареков в "Гореща точка" по ТВ7

Николай Бареков е изпълнителен директор на TV7, NEWS7 И SUPER7

Публицистичните предавания на TV7 се завръщат в ефир от 10 септември 2012