Актуално Други

Росен Петров: Ставам член на „България без цензура“

Добави коментар

Росен Петров обяви от ефира на bTV: Ставам част от "България без цензура"

Росен Петров обяви от ефира на bTV, че става част от ПП "България без цензура".

Водещият на "Нека говорят"  направи това със своя декларация, която изчете пред зрителите и пред госта си Николай Бареков.

"Поради различните писания в пресата, че отивам в партията на Бареков, моята чест на журналист и офицер ме кара да обявя, че от тази минута приемам да съм част от "България без цензура", особено ако е в коалиция с ВМРО. Правя го, защото харесвам и подкрепям нейните идеи", обяви Петров.

В изявлението си той обясни, че в тази партия го зове кръвта на дядовците му и влиза в нея, за да се бори за национално обединение. Той изрази готовност да изпълни докрай договора си с телевизията, но сподели, че се съмнява това да се случи.

"Бог с нас! Да живее майка България", завърши декларацията си водещият. На финала на предаването той подари на Бареков личния си офицерски кортик.

Росен ПетровНовината, че влиза в политиката като част от екипа на Бареков дойде още в началото на предаването, заради запитване от ръководството на bTV  дали вече е член на партията и дали може да води интервюто с Бареков. Гостът опроверга слуховете, че политическото партньорство е факт към този момент. Бареков обясни, че са водени разговори, че е отправил покана към Петров и му е изложил идеите на формацията.

"Не крия, че искам да станете наш член и дори сте моята лична номинация за вътрешен министър, но след като чухте идеите ни, Вие поискахте време да помислите дали да направите тази стъпка", обясни хронолигията  Бареков.

Веднага след това Росен Петров хвърли бомбата с официалното си изявление. Бареков от своя страна го покани на разговорите за коалиционно споразумение с ВМРО, които започват утре. Тогава Росен Петров ще бъде официално представен като част от политическия екип.

"Сядаме да разговаряме на принципна основа. Сега сме обезинени от темата, че основният ни проблем е демографската катастрофа. ВМРО имат демографски институт. Това е основното, което ни обединява, а и патриотизма", обясни лидерът на "България без цензура".

Интервюто започна с обещанието на Петров да бъде обективно и професионално.

Не ме е страх за моя живот, а за този на близките ми хора. Аз нямам план Б, имам само план А. Нямам никакво намерение да умирам. Направил съм си сметката – до мен и пред мен има много хора. Имаме задачи, трябва да управляваме държавата, отговори гостът на въпроса дали се страхува за живота си след поредицата от заплахи.

После водещият провокира Бареков към изповед за детските му и младежки години.

"Бях палав. Играех шах, обичах да ходя на кино. Израснах при баба и дядо. Като войник бях 110 килограма, казармата я изкарах добре, научи ме на много неща. Не ми беше леко. Бях в Ямбол във ВВС на Червен баир като свързочник. Военните ме вкараха в техния ПР-отдел и пишех различни съобщения", разказа политикът.

Веднага след това обясни мотивите си за връщане на казармата. Поясни, че искането му е, за да се преодолее битовата престъпност и да няма неграмотни младежи.
Контингентът, който ще влиза в казармата е от хора, които не са виждали работа и като откраднат една кокошка, влизат в затвора, а от там вече по каналния ред. Висшисти няма да взимаме в тази образователна и трудова повинност, разясни Бареков.

В предаването Росен Петров подари на лидера на "България без цензура" офицерски кортик. Бареков спази традицията при дарове на хладни оръжия и върна метален лев на Росен Петров.

"За мен беше чест да бъда с вас през последните 5 години", бяха последните думи на бившия сценарист на Слави Трифонов към зрителите на bTV. Така той даде да се разбере, че това е последното му предаване в медията.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Росен Петров , Николай Бареков , Нека говорят

Сашо Диков отива в bTV на мястото на Росен Петров

“Нека говорят с Росен Петров” тръгва по bTV от 18 май

Диана Любенова, Дони и Мария Силвестър напускат Нова ТВ

Николай Бареков и Ани Салич са новите ТВ любимци

Ива Николова сменя Бареков в "Гореща точка" по ТВ7