Инфо ТВ канали

National Geographic Channel

2 коментара

National Geographic Channel е абонаментна (излъчвана по кабел или сателит) телевизионна програма представяща документални и научно-популярни филми продуцирани от National Geographic Society. Програмата на канала обхваща почти всички теми от областта на науката, културно наследство и тенденции, история, природа и природни феномени и др.  Канала стартира през 1997 година в Европа, "завладява" Азия през следващата година и към настоящия момент се излъчва в над 140 държави на 25 езика с аудитория над 160 милиона души.

От началото на 2006 година National Geographic Channel започва излъчване и в HD формат в САЩ,  Канада и Великобритания. 2007 HD програмата на National Geographic Channel става достъпна в Азия и по-голямата част от западна и централна европа, а от 2008 и в България в мрежата на ЕКК.

Други програми от мрежата на National Geographic са:

National Geographic Adventure - познат на зрителите като Adventure One (A1) до средата на 2007 година - е насочен към младежката аудитория и обхваща предимно предавания свързани с туризъм, приключения и истори за хора забавляващи се докато откриват екзотични кътчета по цял свят. Програмата се излъчва в над 40 държави към момента.
National Geographic Wild - познат също като Nat Geo Wild - е най-младия канал от мрежата на National Geographic, стартирал средата на 2006 година в Азия и бързо навлиза в цял свят. Основна тематика на програмните са дивите животни и особеностите, чудесата и историческото развитие на флората, фауната и заобикалящия ни свят.
Nat Geo Music - планира да излъчва алтернативни музикални клипове от големи интернационални и малки, локални студия и групи фокусирани върху традиционни народни ритми и текстове. Канала стартира в края на 2007 в Италия и скоро се очаква да започне излъчване в цял свят
Nat Geo Junior - образователен и приключенски канал насочен главно към най-малките телевизионни зрители. Към настоящия момент се излъчва само в Холандия, Белгия и Индия. Канала има и версия за Азия с различна, съобразена с особенностите на зрителите от континента, програмна схема.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър