Актуално В програмата

Миа Сантова: За една нощ остарях с 10 години

Добави коментар

Моля се да имам дете, сподели журналистът Миа Сантова в „Усещане за жена” по TV7

Ивайло М. П., моля, не копирай материали от poTV.bg.

Ивайло М. П., моля, не копирай материали от poTV.bg.

Топ журналистът Миа Сантова беше специален гост на предиобедното шоу на TV7 „Усещане за жена”. В откровен разговор с водещата Гергана Стоянова тя разказа за най-скъпите си детски спомени, щурите си години в гимназията и за пръв път сподели най-тежкия миг в живота си – загубата на детето си.

„Случи се в края на 6-я месец от бременността. Буквално за 1 нощ се оказа, че се е получила някаква инфекция. На следващата сутрин бебето вече нямаше тоновe. Много е тежко и страшно. Много жени минават през това, не съм първата, нито ще съм последната за съжаление”, почти през сълзи разказа Миа.

В началото на новата 2014-а година Сантова каза, че е бързала да изпрати годината, защото 2013-а за нея е била най-тежката след годината, в която е изпратила  баща си.

„Буквално за една нощ остарях с 10 години. Много се надявам някога да имам здраво бебе”, с надежда сподели журналистът. Нейният партньор Светослав също тежко е приел случилото се.

„Той се държа страшно мъжки и беше много силен. Стискахме си ръцете взаимно”, разказа Миа.

„За празниците си пожелах всичко да е преминало и се моля да си имам детенце”, призна водещата на новините по News7. Тя сподели още, че според нея лошите неща са тези, които променят човек. С тях порасваш и се учиш, че всичко има причина, допълни Миа.

Сред професионалните ѝ мечти пък е да направи свое предаване, но за сега е замразила този план, докато нещата в личния ѝ живот се подредят.

Специална изненада за Миа в „Усещане за жена” беше появата на най-добрата ѝ приятелка – журналистът Добрина Чешмеджиева. Двете се познават от 15-годишни. Заедно си спомниха за щурите купони с по 500 човека за рождения ден на Миа, за невероятните цветни преобразявания на косата на Сантова и за близките си отношения в най-трудните моменти.

„Миа е боец и най-трудните неща преминава сама, без да натоварва останалите”, сподели Добрина, а Миа разказа, че именно приятелката ѝ е първият човек, на когото звъни, когато има нужда от съвет.

Заедно с водещата Гергана Стоянова, Миа се върна и назад към детството си. До 3-ти клас тя е учила в Хелзинки, където баща ѝ е бил посланик. Ходила е в руско училище, затова и първият ѝ език е руски. Когато се върнали в България дори не можела да пише на родния си език, което ѝ създало доста трудности. Била доста пухкаво дете и предпочитала да хапва и да си почива вместо да играе. Кръстницата ѝ – певицата Богдана Карадочева, я завела на турне в САЩ, когато Миа била на 7-8 години. „Основното, което правех беше да се редя на опашка за хот-дог”, спомни си с усмивка журналистът.

Ученолюбивото дете, обаче се превърнало в истински бунтар щом влязла в Класическата гимназия в София. Миа разказа, че спряла да ходи на училище и не веднъж била пред изключване. След това обаче поела към Факултета по журналистика на СУ. Във втори курс кандидатствала за репортер в чисто новата тогава Нова тв. Взели я за международник. Малко след нея постъпил и екранният ѝ партньор от новинарските емисии Николай Дойнов. И до ден днешен двамата са много близки приятели.

Днес обаче Миа признава, че има моменти, в които я е срам от професията. „Когато виждам момичета без бекграунд, с никаква култура и знания да нахлуват в професията – тогава ме е срам, че съм журналист”, призна Сантова.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Усещане за жена , Миa Сантова

Миа Сантова се завръща в NOVA

Христо Мутафчиев: Министърът на културата не е забил един пирон за цял мандат

Катерина Евро си намери Мартин

Катето Евро си търси Мартин

Катето Евро се оперира в ефир