Актуално bTV Документите

Куентин Тарантино и Луси Лиу в bTV Документите

Добави коментар

Куентин Тарантино и Луси Лиу разказват за „кървавата среща” между Унгария и Русия в поредицата „bTV Документите” събота 22 февруари от 22.30ч.

Куентин Тарантино и Луси Лиу разказват за „кървавата среща” между  Унгария и Русия в поредицата  „bTV Документите” събота 22 февруари от 22.30ч.

В последната събота на февруари, зрителите на bTV и фенове на телевизионната документалистика ще имат възможността да се докоснат до един филм, продуциран от Луси Лиу и Куентин Тарантино и преразказан от световноизвестния плувец Марк Шпиц.

“Яростта на свободата” (Freedom’s Fury)

“Яростта на свободата” (Freedom’s Fury) разказва героичната история на демократичното Унгарското въстание от 1956 г., през призмата на олимпийската водна топка и конфронтацията между Унгария и Съветския съюз на игрите в Мелбърн. Мачът, който се провежда по-малко от месец, след като руснаците потушават въстанието в Будапеща, ще се запомни като най-кървавото събитие в олимпийската история.

“Яростта на свободата” (Freedom’s Fury)
Режисьорът на „Яростта на свободата” Колин Грей внимателно преразказва историята на Унгарската революция от 1956 през очите на борците за свобода, както и на състезатели от отборите по водна топка на СССР и Унгария. Грей съпоставя снимки от ненадминатото царуването във водната топка на Унгария с мощни кадри на въстанието: от една млада медицинска сестра, гордо размахваща унгарското знаме с отрязаната червена звезда в центъра, до брутални политически екзекуции от съветския режим.

“Яростта на свободата” (Freedom’s Fury)

Случката с кървавата баня дава нов смисъл на руската поговорка: "Водната топка не е пинг-понг". Историята на този сблъсък отвъд спорта, известен още като "Кръв във водата", пресъздава силата на човешкия дух и партиотизъм на хората в една страна, бореща се за своята свобода.

„Яростта на свобода” ще предложи нов преглед на събитията от 56-та , тази събота, 22 февруари, от 22:30 по bTV.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Яростта на свободата , Freedom’s Fury , bTV Документите

Канна Рачева за „Следите на парите”

„bTV Документите” стартират с „Македония – последният проект на Коминтерна”

„bTV Документите” стартира на 1 февруари, събота, в 22.30 часа по bTV

bTV Документите с филми за нелегалната търговия с културни и исторически ценности, събота, 13 март от 22:30 ч.

bTV Документите с филма „Проект „Храм”, тази неделя от 12:00 ч