Актуално bTV Документите

bTV Документите с филм за презастрояването на испанското крайбрежие

Добави коментар

Тази събота, 05 декември, от 22:30 ч. в bTV Документите ще се излъчи вторият филм от поредицата „Бетонни градини” – „Къща край брега”.
Генка Шикерова Тази събота, 05 декември, от 22:30 ч. в рубриката bTV Документите ще се излъчи вторият филм от поредицата „Бетонни градини” на Генка Шикерова и оператора Борис Пинтев – „Къща край брега”. Първата част от поредицата - за презастрояването на Слънчев бряг, излъчена на 28 ноември, предизвика широк обществен отзвук.  

"Къща край брега" е филмът, който ще разбие митовете, разпространявани у нас за масовото събаряне на хотели и вили по испанския бряг. Авторът Генка Шикерова разказва историята на семейство британски пенсионери, които след години лишения се сдобиват с дом-мечта в Испания и в рамките на няколко часа стават свидетели на разрушаването му.

На практика вила „Спокойствие” на семейство Прайър до днес остава една от малко постройки по иберийското крайбрежие, които са съборени, след като са официално обявени за незаконни.
„Къща край брега” е филм за опита и грешките, които не винаги водят до поуки и за беззаконията, които въпреки надеждите често остават ненаказани. Той разказва за последствията от масовия туризъм и ламтежа за бърза печалба от инвестиции в строителството на крайбрежни хотели и вили.
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: bTV Документите

Канна Рачева за „Следите на парите”

Куентин Тарантино и Луси Лиу в bTV Документите

„bTV Документите” стартират с „Македония – последният проект на Коминтерна”

„bTV Документите” стартира на 1 февруари, събота, в 22.30 часа по bTV

bTV Документите с филми за нелегалната търговия с културни и исторически ценности, събота, 13 март от 22:30 ч.