Актуално bTV Документите

„bTV Документите” стартира на 1 февруари, събота, в 22.30 часа по bTV

Добави коментар

Първият филм, който ще бъде открит новия сезон на „bTV Документите”, е на репортера Иван Георгиев – „Македония – последният проект на Коминтерна”

Предаването „bTV Документите” стартира на 1 февруари, събота, в 22.30 часа. Това съобщиха продуцентите на предаването Венелин Петков и Гена Трайкова днес в предаването „Преди обед” по bTV. Двамата журналисти разказаха за зрителите на bTV и детайли за някои от историите, които ще бъдат представени в документалната поредица на медиата.

Първият филм, който ще бъде открит новия сезон, е на репортера Иван Георгиев – „Македония – последният проект на Коминтерна”, който ще разкаже за най-голямото национално предателство – насилственото обезродяване на близо 250 хиляди българи и „превръщането им” в македонци. Една от тези личности е и писателят Димитър Талев.

Предаването „bTV Документите” стартира на 1 февруари, събота, в 22.30 часа

Гена Трайкова сподели и едни от най-интересните моменти от работата й по филма за Валя Балканска и нейната „Излел е Делю хайдутин”. Журналистката разказа колко трудно е било да води разговори с НАСА, особено в период, когато 95% от случителите са били в принудителен отпуск, както и кой е Мартин Кьонинг и какво общо има той с Валя Балканска и включването на нейното изпълнение в световното нематериално наследство. Гена показа и няколко снимки от своето посещение в Пасадена и то не къде да е, а в контролната зала на НАСА.

Гена и Венелин разкриха още какво обичат да правят в свободното си време и как това им помага в ежедневието. Венелин Петков разказа за своята страст към екстремните спортове, а Гена Трайкова за любовта си към книгите.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: bTV Документите

Канна Рачева за „Следите на парите”

Куентин Тарантино и Луси Лиу в bTV Документите

„bTV Документите” стартират с „Македония – последният проект на Коминтерна”

bTV Документите с филми за нелегалната търговия с културни и исторически ценности, събота, 13 март от 22:30 ч.

bTV Документите с филма „Проект „Храм”, тази неделя от 12:00 ч