Филми Драми

Кралят на рибарите

Добави коментар

Джеф Бриджис е в ролята на Джак Лукас, бивш скандален радиоводещ, който е изпаднал в тежка депресия, след като е уволнен. Причината е бурният скандал в кафене след негов нецензурен коментар в ефир. Джак е нападнат от улични хулигани и е спасен от бездомника Пери (Робин Уилямс)

Кралят на рибаритеThe Fisher King, 1991 / САЩ

Романтична драма 137 мин

Режисьор: ТЕРИ ДЖИЛИЪМ

В ролите: Джеф Бриджис, Робин Уилямс, Аманда Плъмър, Дейвид Хайд Пиърс и др.

Джеф Бриджис е в ролята на Джак Лукас, бивш скандален радиоводещ, който е изпаднал в тежка депресия, след като е уволнен.
Причината е бурният скандал в кафене след негов нецензурен коментар в ефир. Джак е нападнат от улични хулигани и е спасен от бездомника Пери (Робин Уилямс).

Мъжът живее в своя измислен свят, за да забрави за смъртта на жена си. По ирония на съдбата тя е станала жертва на сблъсъка в кафенето.

Джак не знае как да се реваншира на Пери за загубата му, затова с помощта на приятелката си Ан (Мерседес Руел) се опитва да го свърже с една жена, с която Пери тайно иска да се запознае (Аманда Плъмър).

Режисьор Тери Гилиам (”Бразилия”), с пет номинации за Оскар, в това число на Мерседес Руел за най-добра поддържаща женска роля.

Кралят на рибарите

Кралят на рибарите

Кралят на рибарите

Текст от potv.bg
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Робин Уилямс , Кралят на рибарите

Отиде си Робин Уилямс