Лица Актьори

Отиде си Робин Уилямс

Добави коментар

Американският актьор и носител на "Оскар" Робин Уилямс бе открит мъртъв в дома си в Калифорния, като вероятно се касае за самоубийство, съобщиха от полицията.

Американският актьор и носител на "Оскар" Робин Уилямс бе открит мъртъв в дома си в Калифорния, като вероятно се касае за самоубийство, съобщиха от полицията.

В изявление на шерифската служба се казва, че 63-годишният актьор е открит малко преди обед в дома си в Тибурон, северна Калифорния.

"За момента от службата по съдебна медицина считат, че става дума за самоубийство чрез задушаване", се казва в изявление.

Провежда се разследване за причините и обстоятелствата на смъртта му, уточняват от полицията.

Робин Уилямс  е видян жив за последно в дома си, където живееше със съпругата си, в неделя около 22 часа местно време.

Актьорът има три деца от два брака.

Третата му съпруга Сюзан Шнайдер, за която се ожени през 2011 г., каза, че "тя е загубила своя съпруг и най-добър приятел, а светът - един от най-обичаните актьори и едно от най-хубавите човешки същества". Според медийни съобщения актьорът напоследък е страдал от тежка депресия.

Кариерата на Робин Уилямс е дълга почти 4 десетилетия и много успешна. Той учи драматично изкуство в престижната школа "Джулиърд Скул".

'Mork and Mindy'

"Mork and Mindy"

Първият от общо четирите награди "Златен глобус" получава"за ролята си в тв сериала "Mork and Mindy".

'Добро утро, Виетнам'

"Добро утро, Виетнам"

Но истинския пробив в киното прави с ролята си на радиоводещ в "Добро утро, Виетнам" на Бари Левинсън. Тази роля му носи и световна известност.

'Обществото на мъртвите поети'

"Обществото на мъртвите поети"

Той завладява широката публика с ролята си във филма "Обществото на мъртвите поети", в което играе блестящ преподавател.

'Добрия Уил Хънтинг'

"Добрия Уил Хънтинг"

Получава своя единствен "Оскар" /макар да има три номинации/ за ролята си във филма "Добрия Уил Хънтинг" през 1998 г. в категорията за най-добра поддържаща роля.

'Добрия Уил Хънтинг'
"Мисис Даутфайър"

Блестящо и запомнящо се е и участието му във филма "Мисис Даутфайър" /1993г./ , в която играе бавачка на собствените си деца.

'Добрия Уил Хънтинг'

"Добрия Уил Хънтинг"

Актьорът участва в комедията "Джуманджи", както и в двете части на забавния приключенски филм "Нощ в музея".

Добави описание

Робин Уилямс прави запомнящи се роли във филми като "Кралят на Рибарите", "Клетка за птици", "Пач Адамс", "В какво се превръщат мечтите", "Пробуждане", "Хук", "Ние сме баща ти", "Експресно фото", "Най-добрият баща на света" и редица други.

Президентът Барак Обама и семейството му изразиха своята тъга от загубата на този толкова блестящ талант, който по неповторим начин успяваше да докосне сърцата на хората.

  • Животът на Робин Уилямс както и на мнозина други е изпъстрен с възходи и трудни моменти, но той запазва искрата хумор и достойнство, които го правят толкова човечен и удивителен. Понякога неговите думи звучат като закачливо намигане, като леко иронична усмивка в огледалото.
  • Когато коментира опасностите от алкохола и наркотиците: "Кокаинът е начин Господ да ви покаже, че печелите твърде много пари".
  • За разликите между жените и мъжете той казва: "Една жена никога няма да направи ядрена бомба. Тя никога няма да направи оръжие което убива. Не. Тя ще направи оръжие, което ще ви накара да се чувствате зле дълго време".
  • За духа: "Дава ви се само малка искрица лудост. Не бива да се губи".
  • В благодарствената си реч по случай "Оскар"-а, с който е награден, той казва: "Преди всичко искам да благодаря на баща си, там горе. Мъжът, който, когато му казах, че искам да ставам актьор, каза : "Прекрасно. Само научи и някакъв друг занаят, в случай, че нещо се обърка. Заварчи, например".
  • За проблемите си с алкохола, не без чувство за хумор той казва: "Отидох да се подложа на лечение за дезинтоксикация във винен регион, просто за да имам всички опции пред себе си".
     
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Робин Уилямс