Лица Други

Хитовият детски мюзикъл „Мечо Пух“ в програмата на „Опера в парка“ този уикенд

Добави коментар

Детските спектакли на летния фестивал „Опера в парка“ на Военната академия „Г. С. Раковски“ продължават на 17, 18 и 19 юли (петък, събота и неделя).

Детските спектакли на летния фестивал „Опера в парка“ на Военната академия „Г. С. Раковски“ продължават на 17, 18 и 19 юли  (петък, събота и неделя).


На 17 юли, петък, от 10ч. Софийската опера и балет ще представи хитовия мюзикъл за деца от Андрей Дреников – „Мечо Пух“. Либрето – Юлия Кръстева, по приказките на А. А. Милн. Стихове – Юлия Кръстева, Нина Сивинова, Андрей Дреников. Зареден с много настроение и усмивки, забавни приключения на Мечо Пух и неговите приятели – Зайо, Прасчо, Кенга, Ру, Бухалът, Йори, горски животинчета и приказни цветя. Музиката е жизнерадостна и любима на малчуганите. Динамичен, радостен и светъл спектакъл.


Участват – Георги Джанов, Силвана Пръвчева, Елена Стоянова, Никола Попов, Рада Тотева, Анна Гаврилова, гост-солист – Зора Колева.  Диригент – Стефан Недялков.

Второто заглавие е «Трите прасенца», по музика на композитора Александър Райчев. Той ще се играе на 18 юли, събота, от 11ч.  


Историята на Пуф, Паф и Пиф ще разкажат артистите: Анна Вутова, Рада Тотева, Калин Душков, Илия Илиев, Елена Стоянова, Александра Носикова, Георги Джанов, Александра Носикова и Георги Георгиев.


На диригентския пулт ще застане маестро Стефан Недялков. Оркестрация – Александър Райчев-син, художник на костюмите – Елена Шопова, режисьор – Юлия Кръстева. Това е приказка, в която прасенцата са артисти, които пеят, играят, танцуват и свирят, а по-късно започват и перипетиите им след срещата с вълка, който накрая получава своя урок.


На 19 юли, неделя, от 11ч. ще бъде представена музикалната приказка «Червената шапчица», по музика на Александър Владигеров.  Текст на песните – Иван Свежин Теофилов, сценичен вариант и режисура - Юлия Кръстева.  Художник – Павлина Коцева, хореография – Вероника Ценкова.
Приказните герои на Шарл Перо оживяват в интерпретацията на Елена Стоянова, Вихра Смилкова, Силвана Пръвчева, Рада Тотева, Александър Георгиев, Иванка Нинова, Цветан Цветков, Георги Джанов. С участието на оркестър, хор и балет на Софийска опера и деца от балетна школа «Силует», с директор Вероника Ценкова.


Оперният фестивал «Опера в парка» се провежда под Патронажа на кмета на София г-жа Йорданка Фандъкова и е част от Календара на културните събития на Столична община за 2020 г.

 

Повече информация за програмата на «Опера в парка» можете да намерите на фейсбук профила и на сайта на Софийската опера и балет: www.operasofia.bg.

 

Билетите са в продажба на касата на Софийската опера и балет и на място на каса, разположена на входа на парка на Военна академия «Г. С. Раковски», както и онлайн на сайта на Софийската опера: operasofia.bg,  EpayGo, EasyPay и Eventim.bg.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър