Актуално В програмата

Бразилските пиршества на Анди Бейтс по Food Network

Добави коментар

"Майсторът на пая" проучва бразилската кухня в Уличните бразилски пиршества на Анди Бейтс - премиера на 12ти май по Food Network

"Майсторът на пая" проучва бразилската кухня в Уличните бразилски пиршества на Анди Бейтс - премиера на 12ти май по Food Network

Този май Кралят на уличните пиршества се завръща с бразилски гръм по Food Network с чисто нов сериал ексклузивно за канала. Andy Bates Brazilian Street Feasts показва зрелищна смесица от аромати и различни влияния, оформили разнообразната и вкусна бразилска кухня. Анди пътува до различни вълнуващи изпълнени с живот дестинации в търсене на свежи съставки и вдъхновение, за да създаде своите неустоимо вкусни блюда.

Добави описание

Попадайки във веселите и дружелюбни околности на Сао Паоло, Манаус, Салвадор, Бело Оризонте и Рио, Анди се впуска в приключения, тръгвайки на риболов за един от страшните екземпляри в света – пиранята, преди да я сготви на супа! Сериалът е изпълнен с необичайни кулинарни творения, опитвани от Анди, сред които Мингау - апетитно, подобно на каша ястие, което участниците във фестивала използват като кулинарна „подложка“, Пасариня – не много позната, но вкусна късна вечерна закуска, приготвена от говежди далак, и любимия уличен снакс на Минас Жераис – ястие, приготвено от черен дроб, наречено Фигадоком.

Бразилските пиршества на Анди Бейтс по Food Network

Вдъхновен от кулинарното си пътешествие из бликащата от живот страна, която тази година ще бъде домакин на предстоящото Световно футболно първенство, Анди проявява изобретателността си, създавайки собствени уникални блюда, като телешки гърди по бразилски и пай с кафе, хот-дог „Киче“, мангова тарта „Татен“ с кокос и фъстък, стек по бразилски и чипс, и ананасов кекс с маракуя, напръскан с коктейл „Кайпириня“.

Анди казва: “Всеки познава Бразилия, но малцина познават нейната кухня. Имайки предвид колко култури си дават среща тук, ние знаехме, че ще открием фантастични истории и аромати”.

Andy Bates Brazilian Street Feasts продължава традицията на предишните предавания на ‘Pie Man’ по Food Network. Andy Bates Street Feasts показва обиколката на Анди из бразилските улици в търсене на класически и английски вкусотии, а в Andy Bates America Street Feasts ще видим нашия почитател на уличната храна да отскача до Америка, за да тръгне по следите на някои най-добрите находки в бързото хранене.

Премиерата на сериала ще се излъчи на 12ти май, всеки делничен ден в 09.45, 12.40, 18.30 и по два епизода всеки понеделник в 21.00 и 00.45

Запознайте се с Анди Бейтс

Анди Бейтс, известен също като ‘Майсторът на пая’, е известен със своята апетитна улична храна. Неговите съвременни вариации на класически блюда са почерпени от международните му пътувания и страстта му да преоткрива и да приготвя страхотна храна.

Бразилските пиршества на Анди Бейтс по Food Network

Интервю с Анди Бейтс

Как се породи страстта Ви към храната и готвенето?

Страстта ми към храната се породи у дома, докато наблюдавах как майка ми готви в кухнята.

Добави описаниеРаботили сте десет години в телевизионна продукция, преди да основете своите сергии ‘Опитате пайовете ми’ в Лондон. Как пробихте в телевизията?

Един приятел ме запозна с човек, който работеше в телевизията. Те търсеха ново, местно лица на Food Network, която беше стартирала неотдавна в Англия. Помолиха ме да се опитам да изпълня някои рецепти за няколко кратки клипа и решиха, че се справям страхотно! Не очаквах, че ще харесат видяното и че в крайна сметка ще излъчат сериал с моето участие. Чувствам се много щастлив от работата си с Food Network през последните няколко години.

Предишните Ви два сериала бяха голям хит по Food Network, какво Ви вдъхнови да изберете Бразилия за новия си сериал?

Причините са няколко. Всеки познава Бразилия, но малцина познават нейната кухня. Имайки предвид различните култури, колко култури си дават среща тук, ние знаехме, че ще открием фантастични истории и аромати. Другата причина е, че тази година ще се проведе Световното футболно първенство и аз исках да накарам хората да запалят барбекютата и да приготвят блюдата по време на първенството.

Посетили сте Сао Паоло, Манаус, Салвадор, Бело Оризонте и Рио - кое е любимото Ви място и защо?

Прайя де Форте в Салвадор. Прекрасен пейзаж с ресторант на брега, където вместо маси се използват дъски за сърф и се сервират прясно уловени, изпечени на грил омари и студена бира. Това е върхът.

Добави описание

Имате ли намерение да посетите нови страни в търсене на традиционни улични храни? Къде бихте искали да отидете и какво бихте искали да изследвате?

Много ме питат за това... Искам да продължа пътуването си и да покоря света в кулинарни приключения, като срещам по пътя си хора, които ме вдъхновяват.

Какво научихте за бразилската кухня?

Много! Тя е съвършено различна в различните райони с много различни влияния от Европа и Африка до Далечния изток.

Добави описаниеИмате ли нови любими блюда, вдъхновени от новия Ви сериал?

Pao de queijo / Пао де куейо (печени топки сирене) – те са леки и пухкави, започнеш ли да ги ядеш, няма спиране! По традиция се поднасят с кафе, но аз мога да ги ям по цял ден.

Имахте ли възможност да се срещнете и да готвите заедно с някои известни интересни хора, които да Ви вдъхновят?

Толкова са много, че не мога да ги изброя... Шеф Анна от Амазония, тя е напуснала града, за да живее в Амазония на плаваща къща по реката. Нейната храна е ухаела толкова вкусно, че рибарите са се спирали, минавайки покрай къщата й, и тя става толкова известна, че решава да печели от това, като отвори плаващ ресторант. Ние ядохме супа от пираня и рибешки ребърца на грил. 

Бихте ли споделили с нас някои забележителни преживявания от времето, прекарано в Бразилия?

Цялото пътуване беше забележително, но една случка, която наистина се откроява в паметта ми, е връщането с лодка в хотела по река Амазонка след дълъг и горещ снимачен ден с моя екип. Тръгнахме обратно на залез слънце, под повея на хладен бриз, на фона на един от най-красивите пейзажи в света.

Бразилия е домакин на Световното футболно първенство през 2014 година – почитател ли сте на футбола?

Да! Аз, разбира се, подкрепям Англия, но ние никога не се справяме достатъчно добре и не можем да бъдем наречени световни първенци. Силно ме вълнува вероятността да видя на полуфинал двубой Бразилия - Испания или Аржентина - Италия.

Какви са плановете Ви за бъдещето?

Повече в същата посока, надявам се да стана по-добър майстор-готвач (човек никога не представа да се учи), да пътувам повече, да чета повече книги и да гледам повече телевизия.

Добави описание

Ако трябва да изберете любимото си ястие, какво би било то?

За първо ястие – китайска сепия, нарязана и препържена със сол и пипер, за второ – лангустини с майонеза, а за основно - стек беарнез (стек по беарнски) с пържени картофи. За десерт – пудинг с хляб и масло!

Кои са Вашите три основни съставки за приготвяне на вкусно, бързо ястие?

Тост със сирене на грил – хляб, сирене, подправка – стара, изпитана рецепта, представляваща отлична закуска.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Andy Bates Brazilian Street Feasts