Актуално В програмата

„Без багаж“ ще отведе зрителите в дивите гори на Уганда – тази неделя по bTV

Добави коментар

Премиерни епизоди на любимата документална поредица за пътешествия „Без багаж“ тръгват тази неделя (27.02) по bTV. Точно в 13:30 ч., водещият и продуцент на предаването Биляна Траянова ще отведе зрителите на спираща дъха разходка в Уганда.

© Без багаж
„Желанието ни е да поведем зрителя из малко познати географски ширини, където не всички се осмеляват да отидат - казва продуцентът и автор на поредицата Биляна Траянова. - С първите епизоди ще отидем при горилите в дивите гори на Уганда, ще се запознаем с пигмеите, ще отпътуваме до Малдивите и с морски биолог ще се гмурнем да видим какво е състоянието на рифовете. Ще плуваме с триметрови акули дойки. Предстои да обиколим земите на тиргейците, ще попътуваме из Грузия.“

Уганда е дом на огромен брой видове, включително популация от планински горили в непроходимия национален парк „Буинди“. Там се срещат още златни маймуни и хипопотами.

Паркът е част от дива дъждовна гора и е разположен по протежение на границата на Демократична република Конго. Територията е достъпна само пеша.

За да стигне екипът до горилите дълбоко в джунглата, им трябва съдействието на следотърсачи, въоръжени рейнджъри, които да ги пазят от нападения на диви слонове, както и помощници за носене на техниката. Какво се случва в дълбините на африканските гори – зрителите ще разберат на 27.02 от 13:30 ч. по bTV, преди епизодите да обиколят света в платформата на водещия световен разпространител на документалистика - TVF International.

„Без багаж“ не спира да покорява територии. От този месец документалната поредица е част от портфолиото на BBC Arabic. 30-минутните епизоди ще се излъчват във водещи канали в Средния Изток и Северна Африка. Тези територии са населявани от 500 милиона арабско-говорящи зрители, които са особено консервативни.

В момента, различните сезони на формата се излъчват, дублирани на няколко езика по най-гледаните телевизии в Испания, Бразилия, Гърция, Естония, Словакия, Унгария, Китай, Виетнам, Тайланд, Южна Корея, Бруней и други.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Без багаж

„Без багаж“ се завръща с нови истории от широкия свят от 18 февруари

„Без багаж“ със специални епизоди за България на 24 и 31 декември

„Без багаж“ се завръща с нов сезон от тази неделя в 14:30 ч. по bTV

Пътешествия „Без багаж“ очакват зрителите на bTV

Предаването "Без багаж" беше на гости на Дядо Коледа