Актуално В програмата ТВ анонси bTV

„Без багаж“ се завръща с нов сезон от тази неделя в 14:30 ч. по bTV

Добави коментар

Любимата документална травъл поредица „Без багаж“ се завръща с нов сезон от 10 септември (неделя) по bTV. Зрителите отново ще могат да отскачат до едни от най-екзотичните места в целия свят – всяка неделя от 14:30 ч.

За 17 поредна година „Без багаж“ ще отведе любознателните и жадни за пътешествия зрители до безброй непознати кътчета на планетата и ще ги запознае с култури на далечни народи от цял свят.

През новия сезон те ще се срещнат с един от най-могъщите шамани на народа сиона в Амазонската джунгла, ще се гмурнат в океана, за да видят подводния свят на островите на Фиджи, ще навлязат дълбоко в дъждовните гори на Мадагаскар, за да се запознаят отблизо с очарователните лемури…

Екипът на „Без багаж“ ще обиколи Сейшелските острови, за да разкаже за непознатата им дива природа и за нови проекти за опазване на застрашени видове. От комфорта на своя дом зрителите ще навлязат дълбоко в саваната на Кения, за да видят как човек може да бъде в полза на дивите животни, и ще станат свидетели на невероятни картини от добив на злато и скъпоценни камъни в отдалечени кътчета на Мадагаскар.

„Годините на път ни доведоха до няколко много съществени извода – хората пътуват, но дори когато се върнат, не знаят къде са били, защото са стояли затворени в хотелски комплекси, без желание да обиколят и разгледат наоколо. А дали ще си в хотел на един или друг остров, ако критерият е само броя на звездите на хотела, то тогава пътуването е лишено от съдържание, нещо като джънк фууд – красиво и вкусно, но без хранителна стойност и полза за тялото и околната среда. При днешната картина на глобално затопляне, вредни емисии и замърсяване, „Без багаж“ показва, че пътуването трябва да има друга цел, като например да помогне на местните общности, да допринесе за съхраняване на различните култури, да донесе знание на пътуващия, да създаде плодотворни връзки между хората, да се родят приятелства“, споделя Биляна Траянова – автор и продуцент на „Без багаж“.

„Без багаж“ не само ще ви накара да мечтаете, но и ще ви покаже как да се впуснете в едни от най-щурите пътешествия, които можете да си представите – всяка неделя от 14:30 ч. по bTV!

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Без багаж

„Без багаж“ се завръща с нови истории от широкия свят от 18 февруари

„Без багаж“ със специални епизоди за България на 24 и 31 декември

„Без багаж“ ще отведе зрителите в дивите гори на Уганда – тази неделя по bTV

Пътешествия „Без багаж“ очакват зрителите на bTV

Предаването "Без багаж" беше на гости на Дядо Коледа