Актуално В програмата

Българският Франк Синатра ще пее в “Bailando”

Добави коментар

Уважаваният джаз и поп изпълнител Васил Петров е поредната от общо 24-те звезди, които ще радват зрителите с песни и танци от 20 септември по Нова ТВ.
Васил ПетровУважаваният джаз и поп изпълнител Васил Петров е поредната от общо 24-те звезди, които ще радват зрителите с песни и танци от 20 септември по Нова ТВ. Известният като „българския Франк Синатра” певец ще помогне на един от мечтателите в “Bailando” да сбъдне свое съкровенно желание.

„Приятно изненадан съм и обнадежден за това, което предстои. Предизвикателство е да усещаш, че можеш да помогнеш на някой в сбъдването на негова мечта. Надявам се, че форматът ще ме впечтали положително и ще си изкараме добре с всички участници. Ако успеем да създадем една приятна атмосфера в рамките на предаването, несъмнено и зрителите ще се забавляват с нас”, коментира решението си да участва в „Bailando – сцена на мечтите” Васил Петров.

Васил Петров е роден на 30 април 1964 г. в София. Възпитаник е на Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров”. Стилът на изпълнителя е джаз, но репертоарът му включва стандарти и кавъри, както поп, така и джаз, също и някои от най-популярните мюзикхолни песни. Той един от активно концертиращите певци у нас, чест гост на естрадни и джаз фестивали в страната и чужбина, гастролирал е в Швеция, Финландия, Югославия, Норвегия, САЩ и др. От 1998 г. е член на софийския Ротари Клуб. Освен като джаз и поп изпълнител, Васил Петров е популярен и с рисувателния си талант. Певецът се изявява като художник от 2004 г. и досега има четири самостоятелни изложби.
Преди броени дни в рамките на фестивала на изкуствата „Аполония” в Созопол „българският Франк Синатра” очарова публиката с изпълненията си в дует със световноизвестния български бас Орлин Анастасов. В момента Васил Петров работи над новия си албум, в който холивудският актьор Бен Крос е автор на четири от текстовете. Готово е и видеото на едната от песните. Режисьор на лентата, заснета преди месец в Гърция, е Борис Радев, заглавието е „Tango by the sea“


“Bailando - Сцена на мечтите” стартира на 20 септември по Нова телевизия
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Байландо , Васил Петров

Четири несбъднати мечти на финала в Bailando

На Никулден стават ясни финалистите в Bailando

Време за Rock `N` Roll в Bailando

За два часа - 40 хиляди лева за Андрей Баташов от зрителите на Bailando

Мечтата на мечтателите в Bailando