ТВ анонси

Петдневен КиноМаратон с Ал Пачино по КиноНова

KinoNova • От 0/5

Началото ще бъде поставено от едно от най-големите заглавия – „Кръстникът”

От понеделник, 5 март до 9 март, петък ефирът на КиноНова ще бъде завладян от едно от най-големите имена в историята на киното – Алфредо Джеймс Пачино, по-известен просто като Ал Пачино. Началото, разбира се, ще бъде поставено от най-емблематичното за него заглавие и филма, който го изстрелва на върха – „Кръстникът”.

Кръстникът

Мафиотската лента на Франсис Форд Копола е брилянтна екранизация на едноименния бестселър на Марио Пузо и безспорно едно от най-добрите заглавия в историята на киното.

Трите части, разказващи историята на фамилията Корлеоне, зрителите ще могат да проследят от понеделник до сряда (05 – 07 03), от 21.00 ч.

Ал Пачино си партнира с филмовата звезда Марлон Брандо. „Кръстникът” е отличен с 3 Оскара – за най-добър филм, най-добра главна мъжка роля и най-добър адаптиран сценарий, а самият Ал Пачино си партнира с филмовата звезда Марлон Брандо.

Продължението „Кръстникът II” постига дори още по-голям успех – 11 номинации за Оскар, от които получава 6, включително за най-добър филм и най-добър режисьор.

Актьорският състав се допълва и от още една легенда в лицето на Робърт Де Ниро. В последната трета част от трилогията, Ал Пачино, като вече остарелия Майкъл Корлеоне, има само две цели – да узакони семейния бизнес и да си намери заместник. Американската филмова академия отново не пропуска да отличи лентата, като я номинира за Оскар в 7 категории, включително и за най-добър филм.

Ал Пачино в Море от любов

На великолепната актьорска игра на Ал Пачино зрителите ще могат да се насладят и в четвъртък (21.00 ч.), когато ще го видят в ролята на детектив в номинирания за „Златен Глобус” „Море от любов”. Тук той има за цел да разследва серия от убийства, като, както винаги, е замесена красива жена (Елън Баркин). В петък от 21.00 ч. Пачино ще се опита да спечели сърцето на Мишел Пфайфър в  романтичната драма „Франки и Джони”, а киноманите за пореден път ще се убедят в майсторството на актьора, който с лекота ще се превъплъти в ролята на влюбен екс затворник.

Франки и Джони

Ал Пачино безспорно е един от най-талантливите актьори на световната филмова сцена – носител на множество награди и с редица големи роли във филмовата си биография. Сред тях са „Серпико”, „Море от любов”, „Франки и Джони”, „Усещане за жена” (където получава Оскар за най-добра мъжка роля), „Адвокат на дявола”, „Вътрешен човек”, „Фермата”, „Симон”, „Опасно безсъние” и др.

Кръстникът

За ролята му в „Кръстникът” американският критик Ленард Малтин отбелязва, че дори и да не беше изиграл нищо повече, само с тази роля той напълно заслужено би останал завинаги в историята на киното.

 

Още за Ал Пачино, Кръстникът, Кръстникът 1, Кръстникът 2, Кръстникът 3, Море от любов с Ал Пачино

23:00
24.10.2020
Белязаният - игрален филм, САЩ, 1983, с Ал Пачино, Мишел Пфайфър.
22:20
25.10.2020
Корумпирани ченгета - филм с уч. на Чанинг Тейтъм, Ал Пачино, Жулиет Бинош, Рей Лиота, Кейти Холмс и др.
19:15
26.10.2020
Хазарт - спортен/драма, САЩ, 2005, с Ал Пачино, Рене Русо, Джейми Кинг

Не пропускайте

ТВ анонси

Популярно в poTV.bg