В програмата

Темата на NOVA тази седмица празнува 254 години

0/5

Темата на NOVA тази седмица празнува 254 години

Бизнесът в България е в задънена улица. Фирмите все по-трудно намират персонал. Кризата за учители и лекари продължава, а краят й не се вижда на хоризонта. Народът е останал без хора. България обезлюдява с бързи темпове и все повече разчита на тези, които отдавна би трябвало да са извън трудовия пазар.


В търсене на верните отговори и възможните решения, репортерът на Новините на NOVA Ивомира Пехливанова надниква в живота на най-възрастния учител, най-възрастния лекар и най-възрастния кмет в България. Общата им възраст е повече от четвърт хилядолетие - 254 години, но те са толкова отдадени на професията, че трудно би могло да бъде определено на колко години са. Искали са неведнъж да си тръгнат, но знаят, че не могат да го направят. Защото, ако се откажат, няма на кого да оставят призванието си и най-вече хората, които разчитат на тях.

 

"Тримата ни герои на пръв поглед са много различни един от друг. Те не се познават и никога не са се срещали. Житейският им избор обаче ги прави особено близки. И тримата са осъзнали, че когато професията се слее с призванието, възрастта става просто число", разказва авторът на Темата на NOVA Ивомира Пехливанова.

 

До историите застават демографите. Тяхната експертна оценка ще очертае перспективите пред страната ни за години напред – тогава, когато младите хора ще са още по-малко.


За народа без хора и за възможния или невъзможен изход от демографската криза - гледайте Темата на NOVA тази неделя, от 19.20 ч., веднага след централните новини.

Още за Темата на NOVA

12:30
11.04.2020
Темата на NOVA
19:20
12.04.2020
Темата на NOVA

Не пропускайте

ТВ анонси

Популярно в poTV.bg