Актуално В програмата

Темата на NOVA представя магията на цирка

Добави коментар

„Светлини под манежа” ще отведе зрителите в бляскавия и вълнуващ свят на цирковото изкуство, в Темата на NOVA, неделя, 19.20 ч., веднага след централната емисия новини

Тази неделя репортерът Данаил Глишев и операторът Михаил Кръстев ще ви представят в Темата на NOVA живота на една цяла фамилия циркови артисти. Хора, които през целия си живот жонглират, дресират животни, разсмиват публиката си и пътуват. Те предават знанията и уменията си на всяко ново поколение и така споделят с най-близките си хора любовта към цирковото изкуство.


Авторите на Темата на NOVA ще надникнат и във всекидневието на артистите, които създават цирковото изкуство. Ще покажат огромния труд, грижите, но и веселата част от техния живот. Марио Малеволти, Марио Валдемар, Роси, Лукреция и Макси са членове на задружното семейство Малеволти. Макси е ученик, но и цирков артист. Макар че често пътува, той не е слаб ученик.

 

Заедно със сестричката си расте на манежа. Както са отраснали родителите му. И техните родители. Поколение след поколение, всички те обикалят страната и десетки други страни, за да представят своите номера – под купола на цирка.

“Циркът наистина е магия. Вълшебство, което е създало семейството на тези артисти, които умеят да карат тир и да монтират шатри, да готвят и да жонглират, да яздят и да разсмиват хората. И ги е накарало поколение след поколение да излизат на сцената, за нас, за публиката си!“, е коментарът на репортерът Данаил Глишев.


Циркови артисти на и извън манежа. Една история за упоритост, риск и успех. В Темата на NOVA, в неделя, 19.20‘ч., веднага след централната емисия новини.

Снимка: Красена Ангелова

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Темата на NOVA

„Съдби за продан” в „Темата на NOVA“

„Новата вълна” в „Темата на NOVA”

„Да уловиш слънцето” в „Темата на NOVA”

„Ничии и свои“ в „Темата на NOVA“

„В лабиринта на ТЕЛК” в „Темата на NOVA“

В програмата:

19:20 27.04.2024
Тв програма NOVA
20:45 27.04.2024
Тв програма NOVA NEWS