В програмата

„Отшелникът от Фазаново” - Юрий Ангелов в „НепознатиТЕ”, 22 ноември, неделя по bTV

• От 0/5Тази неделя, 22 ноември от 12.00 часа bTV ще излъчи филма „Отшелникът от Фазаново”, посветен на актьора Юрий Ангелов в поредицата «НепознатиТЕ». 
 
Юрий Ангелов

Журналистът Георги Тошев ще открие къде се крие един от най-обичаните актьори на Народния театър отпреди 20 години и защо все по-рядко го виждаме на сцената и на снимачната площадка. Филмът „Отшелникът от Фазаново” ще разкрие възможно ли е едно решение тотално да преобърне живота на човек и лесно ли е да загърбиш суетата и публичността.

Юрий Ангелов


Юрий Ангелов, любимият ученик на Апостол Карамитев, който има над 20 култови роли в киното и в пъти повече роли в театъра, прочул се с тази на Кирчо Жабата от филма „Обличането на Венера”, днес е един от 23-имата официално регистрирани жители на малкото странджанско село Фазаново край Бургас и живее като отшелник.

Юрий АнгеловРежисьорът Аглика Делайе, сценаристът Петя Иванова, продуцентът Румяна Цанчева и операторът Румен Василев ще изненадат зрителите с една откровена, едновременно тъжна и шантава история, която разказва за невероятните приключения на Юрий Ангелов в един живот между Фазаново, София и Бургас. Филмът ще разкрие още как актьорът, който спечели наградата за мъжка роля на Съюза на Филмовите дейци с последната си роля във филма «Малки разговори», всъщност се бори с тежка болест.

Защо въпреки нея Ангелов остава верен на сцената, независимо дали снима в киното, играе в театъра или режисира група самодейци, както и защо въпреки успешната си кариера в началото на 90-те години Юрий взима решение, което напълно променя хода на живота му - да бъде отшелник в отдалеченото от столичната суета село Фазаново, зрителите ще видят тази неделя от 12.00 часа по bTV.

Още за НепознатиТЕ

01:00
14.07.2020
Непознатите изобретения - 15 еп., документална поредица
01:00
14.07.2020
Непознатите изобретения - 15 еп., документална поредица
01:00
15.07.2020
Непознатите изобретения - 7 еп., документална поредица

Не пропускайте

ТВ анонси

Популярно в poTV.bg