В програмата

Най-страшният проект на Карбовски тази събота по bTV

0/5

Най-страшният проект на Карбовски тази събота по bTV

Мартин Карбовски представя на зрителите на bTV първа част от най-страшния си проект, озаглавена „Демография 1: Колапс“ тази събота във „Втори план“ по bTV. Авторът на предаването покзва една демографска статистика, която самият той смята за ужасяващо плашеща. 


Поредицата „Демография” има две издания, в които Мартин Карбовски поставя фокус върху бързото стопяване на българската нация, изчезващите училища и отказа на българите да създават поколение.

 

Добави описание


Една от цифрите в първи епизод посочва, че за последните 25 години в България са затворили врати 1620 школа. Сградите на много от тях запустяват или стават винарски изби, кметства, шивашки цехове, старчески домове и хотели. Мартин Карбовси среща зрителите на bTV с историята на село Недан, където през 2016 година затваря врати и последното училище - умиращо училище номер 1621 в статистиката на България.

 

Добави описание

 

Аз вече не съм журналист, аз съм археолог. И това няма да е филм, а ексхумация. Пред камерата си погребах лично една епоха, после почнах да погребвам цели семейства, родове, училища, села и градове погребвам,” споделя хладновкръвно Карбовски.


Следващото издание от поредицата „Демография: Отказ“ е посветено на неродените българчета, с разкаи от онези, които  не желаят да създават поколения след себе си.

 

Добави описание


И в двете последователни издания „Карбовски: Втори план“ води зрителите на bTV към вечните въпроси – кое е правилно и кой прави промените в динамиката на морала, културата и обществото. За целта водещият разказва и сравнява истории, митове или различни житейски борби и противоречия, а зрителите откриват историята под повърхността – втория план на човешкия живот, в който нищо не е такова, каквото изглежда.

Още за Карбовски: Втори план

18:00
26.01.2019
Карбовски: Втори план - документална поредица с водещ Мартин Карбовски
03:50
31.01.2019
Карбовски: Втори план- документална поредица
18:00
02.02.2019
Карбовски: Втори план - документална поредица с водещ Мартин Карбовски

Не пропускайте

ТВ анонси

Популярно в poTV.bg