Актуално В програмата

"Да постъпиш правилно" и още четири филма през уикенда от селекцията на Куентин Тарантино по AXN

Добави коментар

„Имало едно време в Холивуд” и Куентин Тарантино представят “Седмица на филмите за шейсетте години“ по AXN

По повод дългоочакваната премиера на деветия филм на Куентин Тарантино „Имало едно време в Холивуд“, AXN предлага на феновете на култовия режисьор едно програмно събитие в седмицата 5-11 август, под заглавие „Имало едно време в Холивуд” и Куентин Тарантино представят “Седмица на филмите за шейсетте години“. Маратонът се състои от девет филма от филмотеката на Columbia Pictures, заснети в периода 1958 – 1970 година, персонално подбрани от Тарантино. Общото между тях е, че всеки един е послужил като вдъхновение за последната му лента, в която действието се развива през 1969-та.


Поредицата включва и специално заснети разговори между Тарантино и автора на съответния филм, а историкът Ким Морган предхожда всяко излъчване с любопитни факти в ретроспекция и със сцени от „Имало едно време в Холивуд“, които зрителите ще видят за първи път.


Ето и петте филма, които AXN ще излъчи тази вечер и през уикенда:


Да постъпиш правилно“, 1970, режисьор: Робърт Ръш, 09.08., 00:40
Хари Бейли (Елиът Гулд) е бивш студентски активист, който иска да стане учител и се завръща в университета за магистърска степен. Хари всячески се опитва да избегне нарастващите студентски вълнения, в които някога е бил дълбоко въвлечен, но фактът, че приятелката му (Кандис Берген) е лидер в студентското движение, прави задачата практически невъзможна. Демонстрациите ескалират, а последвалите сблъсъци довеждат полицията в кампуса – обявено е военно положение. Станал свидетел на действията на полицията, Хари за първи път ще осъзнае, че на карта е заложено много повече от неговата учителска кариера...

 

Добави описание

 

Разрушителен екип“, 1968, режисьор: Фил Карлсън, 10.08, 00:50
Тайният агент Мат Хелм (Дийн Мартин) е по следите на един милион долара в злато, в последния от четирите филма за знаменития агент.

 

Добави описание

 

Хамърхед“, 1968, режисьор: Дейвид Милър, 10.08., 02:40
Американски таен агент (Винс Едуардс) застава на пътя на престъпен гениѝ (Питър Вон), който преследва реликви и застрашава сигурността на НАТО.

 

Добави описание

 

Цената на насилието“, 1958, режисьор: Фил Карлсън, 11.08., 01:00
Собственикът на ранчо Лий Хакет (Ван Хефлин) прекарва толкова време опитвайки се да задържи насилствената черта в характера на сина си Ед (Таб Хънтър) под контрол, че изцяло пренебрегва нуждите на другия си син Дейви (Джеймс Дарън). Когато нравът на Ед води до смъртта на невинен индианец, Лий се опитва да покрие следите на сина си, като сключва сделка с безскрупулния търговец на коне Дженсън (Рей Тиѝл), който лъжесвидетелства в полза на Ед. Но отказът на Лий да приеме действителността скоро ще доведе до това баща и син да вдигнат оръжие един срещу друг.

 

Добави описание

 

Аризонски рейнджъри“, 1965, режисьор: Уилям Уитни, 11.08., 02:35
Когато бандата на Куантрел е почти напълно унищожена, двама от заловените членове се съгласяват да се присъединят към редиците на аризонските рейнджъри и да им помогнат да довършат започнатото. В ролите: Оди Мърфи, Майкъл Данте, Бен Купър, Бъстър Граб и Глориа Талбот.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Цената на насилието , Хамърхед , Разрушителен екип , Да постъпиш правилно , Аризонски рейнджъри

Световноизвестният филмов режисьор Куентин Тарантино със специална селекция от ретро хитове по AXN