Актуално В програмата

„Вкусът на България“ представя вълшебството на един пъстър и жив свят​

Добави коментар

Тази събота, 18 март, в 11:30 ч. по bTV стартира втори сезон на любимото кулинарно травелър предаване - „Вкусът на България“.

Водещата Мария Жекова дава старт на новите си пътешествия от родопското село Рибново, където „пътят свършва и започва една шарена приказка“.

Всеки, който е имал късмета да посети Рибново, знае, че селото е уникално и неповторимо, пъстро и живо. Местен жител ще разкаже любопитната история на селото на българските мюсюлмани. Тази вълшебна приказка за Рибново ще провокира Мария да потърси отговори на въпроса какво привлича хората да останат да живеят тук и как успяват да запазят тази уникална и толкова различна общност.

Зрителите ще научат повече за Шарените сватби, с които е известен региона, и ще се докоснат до някои впечатляващи и необичайни ритуали, които ги съпровождат. Майката и домакиня на име Фатме и малката й дъщеричка Мери, ще отворят дома си в Рибново, за да покажат на водещата някои типични ястия – боб с пастърма, макарина и кускус и да разкажат увлекателни истории за това приказно място. След като приготвят трапезата всички заедно ще седнат да се нахранят „на земята“, според традицията на Рибново, в израз на преклонението си към храната.

„Има вълшебство тук!“ ще възкликне Мария на финала на съботното преживяване, а че наистина е така ще се убедят и зрителите на bTV.

Новият сезон на „Вкусът на България“ започва в събота, 18 март, от 11:30 ч. по bTV.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Вкусът на България

Новият епизод на Вкусът на България отвежда зрителите до крепостта „Баба Вида“

"Вкусът на България" разкрива тайните на калдъръмените улици в Пловдив

"Вкусът на България" се завръща с вълнуващо пътешествие в Брезово

Какъв е бил вкусът на царете ще стане ясно в новият епизод на Вкусът на България

„Вкусът на България“ гостува в приказното село Борика