Лица За звездите

Турският Джъд Лоу участвал в театрален фестивал в България

Добави коментар

С първата пиеса като професионален актьор Игит Йозшенер, познат като Джемил от излъчвания по Нова ТВ сериал „Мелодията на сърцето”, е участвал в театрални фестивали в България...
С първата пиеса като професионален актьор Игит Йозшенер, познат като Джемил от излъчвания по Нова ТВ сериал „Мелодията на сърцето”, е участвал в театрални фестивали в България,  Македония, Гърция и САЩ.

актьор Игит Йозшенер

Пиесата, която носи почти непреводимото заглавие „Оносорожване”,  е била играна под името „Да станеш носорог” на второто издание на организирания в София балкански фестивал на младия театър „Съседни гласове: бури към Итака". Спектакълът събира овациите на публиката и критиката. Според театроведа Никола Вандов той  е сред трите представления, определили художественото ниво на фестивала. Вандов нарича впечатляващи ентусиазмът и физическата подготовка на младите актьори, участващи в представлението.

Автор и режисьор на спектакъла е Шахика Теканд, в чието актьорско студио Игит Йозшенер започва през 1994 г. да учи театрално майсторство. Междувременно, той следва и завършва електроника и комуникационна техника и след като става инженер, заминава за Истанбул и прави магистратура по бизнес.

актьор Игит Йозшенер в Мелодия на сърцетоЛюбовта към театъра обаче надделява.  Още докато учи, той участва в продукциите, поставени от студиото на Теканд, а през 2001 г. основава със съмишленици театралната група „Дюкян”.

Актьорът, роден в Измир през 1972 г.,  участва в 32 игрални и късометражни филми и телевизионни  поредици, сред които „Мелодията на сърцето”, която му носи голяма популярност, както и един от най-гледаните в момента сериали в Турция – „Езел”, където отново е в ролята на Лошият.

Игит владее добре френски и английски език, дори е изкарал военната си служба, преподавайки английски във военно училище.


Предпочита да се облича  по думите му „удобно”, но харесва и класическите костюми. Любими са му италианските марки, а дрехите му най-често са в сиво и черно.

Ролите му го правят различен. На екрана изглежда по-едър и висок, отколкото е в действителност. По принцип е срамежлив, но на сцената и пред камерата всичките му задръжки отпадат.

Макар и вече много популярен, Игит Йозшенер, когото в Турция сравняват с Джъд Лоу, рядко дава интервюта, не може да бъде видян по страниците на магазинните издания, стои далече от папараците.
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Мелодията на сърцето , Игит Йозшенер

Нова телевизия с нови заглавия и сериали в програмата си от следващата седмица

Мелодията на сърцето / Dudaktan Kalbe (2008)

В Гърция полудяха по Бурак Хаккъ

Цигуларят Кенан от „Мелодия на сърцето” влиза като гост-актьор в сериала „Малки жени”

Аслъ Тандоган (Asli Tandogan)