Лица Актьори

Аслъ Тандоган (Asli Tandogan)

16 коментара

В живота Аслъ Тандоган никак не прилича на героинята си - плахата Ламия от турския сериал "Мелодията на сърцето".
В живота Аслъ Тандоган никак не прилича на героинята си - плахата Ламия от турския сериал "Мелодията на сърцето".

Аслъ Тандоган (Asli Tandogan)

Аслъ Тандоган , която на 2 април навърши 30 години, се занимава с кунг-фу, алпинизъм, стрелба, езда и учи китайски.

Аслъ получила сертифакт за алпинизъм на 11 години и станала най-малката алпинистка тогава в Турция.

Аслъ Тандоган (Asli Tandogan)Страстта си към планината дължи на майка си, която също се занимава с алпинизъм. Баща ѝ пък е влюбен в морето. „Така прекарах детството си по лагери в планините или на лодката”, разказва Аслъ Тандоган.

От баща си и леля си, които професионално се занимават с балет,
Аслъ обикнала класическата музика и я избрала за своя професия. Тя завършила арфа и започнала да свири в оркестъра на операта в Анталия, когато нейният агент ѝ предложил да отиде на пробни снимки за сериал. Тя заминала за Истанбул, където започва филмовата ѝ кариера с участие в телевизионния сериал "Смях", а след това и главната роля в "Мелодията на сърцето”.

През 2007 г. се снима и в първия си игрален филм "Сутеньорът".
За нея това е голямо изпитание, тъй като  играе заедно с най-големите имена в турското кино.

По време на снимките се разпространява слухът, че изпълнителят на главната рола Исмаил Хаджъоглу се е разделил с приятелката си - друга известна актриса Джейда Дювенджи, заради Аслъ.

"Исмаил стана само мой много добър приятел. Нямаме друга връзка. Много се смяхме на тези писания. Не съм причина за раздялата на Исмаил и Джейда", казва Аслъ, която признава, че има сериозна връзка.

Аслъ Тандоган не иска да се знае кой е нейният любим, защото смята, че частният ѝ живот е само нейна лична работа.

Аслъ Тандоган (Asli Tandogan)Аслъ е доволна от ролята си в "Мелодия на сърцето". Тя разказва, че в началото се е чувствала много несигурна, тъй като няма специална подготовка, но постепенно се е научила на много неща. Това, което я е изморило е, че Ламиа е все тъжна и нещастна. Родителите ѝ гледали сериала и плакали, а след това ѝ казали, че много са я харесали. Тя много цени тези думи, тъй като за първи път коментирали актьорската ѝ работа.

В Турция сравняват красивата актриса с Анжелина Джоли,
а след ролята ѝ в "Мелодията на сърцето" я нарокоха "последният дар на Бога за турското кино". Аслъ казва, че това е преувеличено, но добрите оценки са я зарадвали.

По повод 30-годишнината си, която отпразнува на 2 април, тя казва, че се чувства на 19 години. Правейки си равносметка, е доволна от това, което е постигнала, и иска само да има спокойствие. Много обича да си стои вкъщи, а напоследък и да готви.

Във всекидневието обича да се облича с джинси и да носи спортни обувки.

Една от последните ѝ страсти е китайския език, който учи сама от учебници и дискове, но възнамерява, когато остане по-свободна да тръгне и на курс.

Кадър от мелодия на сърцето

Ламия, Джавидан и Нимет учат заедно английски в Ню Йорк

Аслъ Тандоган (Asli Tandogan)Макар в "Мелодията на сърцето" да са съпернички и хич да не се обичат, това лято актрисите, които изпълняват ролите на Ламия, Джавидан и Нимет в турския сериал, учат заедно английски език в езикова школа в Ню Йорк.

Курсът продължава месец и половина. През това време Аслъ Тандоган (Ламия), Йозде Йозгер (Джавидан) и Гьозде Кансу (Нимет) живеят в пансиона на школата, а в свободното от уроци време правят туристически обиколки из града.

Трите актриси са почти връстнички - Йозде е на 31 години, Аслъ през април тази година навърши 30, а най-малката е Гьозде, която е на 29 години.

Не само трите красавици от "Мелодията на сърцето" са в чужбина това лято. Младите турски актьори избират точно този сезон, когато не се снимат сериали, за да обогатят образованието си или да прекарат ваканцията си в чужбина.
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Мелодията на сърцето , Бурак Хаккъ , Аслъ Тандоган

Нова телевизия с нови заглавия и сериали в програмата си от следващата седмица

Мелодията на сърцето / Dudaktan Kalbe (2008)

В Гърция полудяха по Бурак Хаккъ

Турският Джъд Лоу участвал в театрален фестивал в България

Цигуларят Кенан от „Мелодия на сърцето” влиза като гост-актьор в сериала „Малки жени”