ТВ анонси БНТ


Траурната церемония за погребението на кралица Елизабет II по БНТ

Добави коментар

На 19 септември, понеделник, Българската национална телевизия ще излъчи на живо от Лондон траурната церемония за погребението на кралица Елизабет II. Специалното студио „КРАЛИЦА ЕЛИЗАБЕТ II – ПЪТЯТ КЪМ ВЕЧНОСТТА“ с водещи Евгения Атанасова и Йоана Левиева-Сойер започва в 12:30 ч. по БНТ 1 веднага след обедната емисия „По света и у нас“.

Като обществена телевизия и официален партньор на BBC, Българската национална телевизия ще осигури на зрителите пълномащабна картина на това историческо събитие, показвайки детайлно всеки момент от траурната церемония. По този начин единствено зрителите на БНТ 1 и посетителите на новинарския сайт на БНТ, BNTNEWS.BG, ще имат възможността да се докоснат в пълна степен до атмосферата в британската столица и да съпреживеят заедно с целия свят емоцията, която ще бележи този паметен ден.

За да преведат зрителите през всички стъпки по време на церемонията, да разкажат за тяхната символика и значимост, както и да споделят подробности за траурните ритуали, които ще бъдат изпълнени, в студиото „КРАЛИЦА ЕЛИЗАБЕТ II – ПЪТЯТ КЪМ ВЕЧНОСТТА“ ще гостуват най-добрите познавачи на британската монархия. Дипломати, историци и специалисти по етикет и протокол, които участват в телевизионни предавания само в моменти, които маркират завинаги и безвъзвратно историята – като деня на погребението на кралица Елизабет II.

Зрителите на БНТ 1 и посетителите на BNTNEWS.BG ще видят и ексклузивно интервю с кралския биограф Матю Денисън, автор на най-новата биография на кралица Елизабет II. Известен с изключителната си прецизност и майсторство, хроникьорът Матю Денисън проследява детайлно живота и управлението на кралица Елизабет II в една епоха на безпрецедентни социални и политически промени.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър