Кино

Том Ханкс и Ема Томпсън на премиерата на "Спасяването на Мистър Банкс" в Лондон

Добави коментар

Звездният „дует“ на Том Ханкс и Ема Томпсън отново на червения килим за премиерата на "Спасяването на Мистър Банкс" (Saving Mr. Banks)

Том Ханкс и Ема Томпсън бяха част от звездната премиера на "Спасяването на Мистър Банкс", която се проведе на Leicester Square в Лондон.

Том Ханкс и Ема Томпсън на премиерата на 'Спасяването на Мистър Банкс' в Лондон

ВИЖТЕ ОЩЕ СНИМКИ от премиерата на "Спасяването на Мистър Банкс" в Лондон

Двамата бяха посрещнати от стотици фенове, нетърпеливи да видят любимите си актьори след проливния дъжд, който се изля през деня в столицата на Великобритания. За официалното представяне на филма редом до тях пред фотографските обективи застанаха още Колин Фарел, Рут Уилямс и режисьорът на филма Джон Лий Ханкок.

"Спасяването на Мистър Банкс" (Saving Mr. Banks) разказва истинската история за „битката“ между своенравната писателка П.Л. Травърс (Ема Томпсън) и напористия Уолт Дисни (Том Ханкс) за филмовите права за екранизацията на книгата „Мери Попинз“. 

За ролята си на Уолт Дисни във филма Том Ханкс споделя:

„Мери Попинз в много отношения е най-голямото постижение в кариерата му  – отличена е с няколко награди „Оскар“, превърнала се е в тотален хит и на практика е последният проект, с който той е персонално ангажиран.“

Ема Томпсън определя П.Л. Травърс като „наистина сложна“ личност и признава, че много ѝ е допаднал войнствения характер на героинята й. Родената в Австралия британска писателка ѝ е интересна, защото е „пълна с противоречия“.

Актрисата коментира:

„Това е страхотна история за сблъсъка на две природни стихии,“ и добавя: „Много съм развълнувана. Обикновено не съм сантиментално настроена спрямо такива неща, но този филм наистина ме докосна.“

Историята в „Спасяването на мистър Банкс“ (Saving Mr. Banks) започва, когато дъщерите на Уолт Дисни го молят да направи филм по любимия им роман “Мери Попинс“ на П.Л. Травърс, а той им дава обещание, чието изпълнение чака цели двадесет години. В стремежа си да получи правата Уолт се сблъсква с упоритата и безкомпромисна писателка, която няма никакво намерение да допусне нейната любима бавачка вълшебница да бъде осакатена от машината на Холивуд.

„Спасяването на мистър Банкс“ (Saving Mr. Banks)

Когато продажбите на романа спират и парите свършват, Травърс с неохота се съгласява да отиде в Лос Анджелес и да изслуша плановете на Дисни за екранизация. По време на тези две кратки седмици през 1961 година, Уолт Дисни пуска в ход всички средства. Въоръжен с изработени с голяма фантазия сценарни табла и звънливи песнички, създадени от талантливите братя Шърмън, Уолт осъществява масирана атака срещу Травърс, но високомерната авторка не се поддава. Той наблюдава с безпомощност как Травърс става все по-несговорчива и как правата върху филмирането на романа все повече се отдалечават от него.
Едва когато се обръща към собственото си детство, Уолт успява да разбере истината за призраците, които преследват авторката и двамата заедно освобождават Мери Попинс, за да се стигне до един от най-умилителните филми в историята на киното.

Премиерата на „Спасяването на мистър Банкс“ в България  е на 24 януари 2014 г.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Том Ханкс , Спасяването на мистър Банкс , Рут Уилямс , Колин Фарел , Ема Томпсън

Световната премиера на филма "Спасяването на Мистър Банкс"

“Спасяването на мистър Банкс“ с Том Ханкс и Ема Томпсън ще закрие Лондонския филмов фестивал