Спорт Спорт по ТВ

Свободни боеве по РИНГ през 2009-а

Добави коментар

И през 2009 година РИНГ държи извънредните права за излъчването на ММА (Mixed Martial Arts) срещите, които са планирани да се проведат в различни градове на страната през цялата година.
И през 2009 година РИНГ държи извънредните права за излъчването на ММА (Mixed Martial Arts) срещите, които са планирани да се проведат в различни градове на страната през цялата година.


Българската федерацаия по ММА ще открие 2009 година на 15 февруари с Гала вечер на свободни боеве в зала ДЗУ, Стара Загора. Ще се играят осем срещи във формат ММА, две във формат К1 и две аматьорски срещи. Всичко това зрителите ще могат да видят по телевизия РИНГ в няколко поредни предавания.

Сред гостите, които ще присъстват на събитието в Стара Загора, са президентът на WKN /Световната кикбокс мрежа/, със седалище във Фрация - г-н Стефан Кабрера, който идва по покана на президента на централата в България г-н Любен Джубрилов. Заедно с г-н Кабера в страната ни ще пристигне и белгийската звезда от турски произход Осман Ягин – 16 кратен световен шампион и носител на 31 европейски титли по тай бокс, кик бокс (фул котакт).


Повече интерестни факти от живота и кариерата на двамата ВИП гости зрителите ще могат да видят и чуят във „Вечерното шоу на Азис” на 18 февруари от 22 часа по ТВ2.   

Изминалата година показа, че интересът към този вид спорт става все по-голям и набира популярност сред хората. На събитията, организирани от Българската федерация по ММА, присъстваха средно по 2000 човека. Най-голям бе интересът през летните месеци, когато Арената в морския комплекс „Св. Влас” се превърна в истинско бойно зрелище.
 
Информация за  Mixed Martial Arts:
ММА са смесени бойни изкуства или както е известно в България – свободни боеве. Поводът за създаването на ММА боевете е вечният въпрос „Кой ще победи - борецът, боксьорът, каратистът или някой друг? Кой стил е по-добър?”.

Облекло
Бойците имат право да носят наколенки, налакътници и наглезенки, но без метални части по тях. Имат право да слагат бинтове под ръкавиците, като бинтовете трябва да бъдат прегледани и одобрени от служител на федерацията. Чифт бойни ръкавици ще бъдат предоставени за ползване от организаторите. Обувки, тип „борцовки” или „самбовки” са позволени. Задължително е носенето на гума за зъби и предпазна кора за слабините.
Съдийство:
По време на мачовете има трима съдии - един на ринга и двама отстрани.
Системата за точкуване е следната:
10-10 когато и двамата играчи се представят еднакво;
10- 9 при малка разлика (добри атаки, агресивност, добра защтита);
10- 8 видима разлика в действията (нок даун, почти завършени ключ или душене);
10-7 очевидна разлика (няколко нок дауна);
10-6 безспорна разлика
Начин на победа:
Нок аут, събмишън (подчиняване чрез ключ или душене), отказване на един от играчите, хвърлена кърпа от ъгъла на ринга, съдийско решение и дисквалификация. При сериозен удар съдията има право да спре срещата, да изброи до 8 и да продължи срещата или да я прекъсне.
Случаи на дисквалификация:
Лошо поведение спрямо съдия, играч (опонент) или публика. Неспортсменско поведение, фалове и неспазване на правилата. Играч може да бъде дисквалифициран и в случай че неговият треньор или член на неговия екип се държи против правилника на състезанието. При нагласен мач и двамата състезатели ще бъдат дисквалифицирани.

Информацията за ММА е взета от http://www.mmabg.com/
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър