ТВ анонси bTV

„Светът на здравето“ се завръща с нов сезон от 16 септември

Добави коментар

Здравното предаване на bTV „Светът на здравето“ с водеща д-р Неделя Щонова се завръща с нов сезон от 16 септември (събота).

То ще продължи да приковава вниманието на зрителите с компетентна здравна информация, полезни съвети и вдъхновяващи разкази на пациенти, преминали през тежки диагнози, всяка събота и неделя от 11:30 ч. в ефира на bTV.

През новия сезон предаването, посветено на това как да бъдем здрави от всички гледни точки – емоционално, духовно, умствено и телесно – ще предложи на зрителите цели три нови специални рубрики.

В „Спаси живот“ зрителите ще получават ценни съвети за това как да окажат първа долекарска помощ в условията на спешност преди пристигането на специализиран екип. В първия брой от новата рубрика д-р Кирил Пенчев ще ни запознае с действията, които бихме могли да предприемем при възникнало пътнотранспортно произшествие, за да помогнем на пострадал и да „спасим живот“.

Физическите упражнения са едно от най-могъщите лекарства за здраве и дълголетие – затова през новия сезон зрителите на „Светът на здравето“ ще имат възможност да се научат как да общуват още по-пълноценно със своето тяло през примера на популярни лица и професионални експерти в поредицата „Спортните рутини на популярните хора“. Сред първите „главни герои“ в новата рубрика са актрисата и водеща на „Бригада Нов дом“ Мария Силвестър и „шефът на шефовете“ в MasterChef – Явор Сарафов.

Третата нова рубрика – „Потенциалът”, с която ще стартира и новият сезон на „Светът на здравето“ в събота (16 септември) от 11:30 ч. по bTV, е посветена на здравото бъдеще на нашите деца. Как да отгледаме физически и психически здраво дете? Кои са основните принципи да възпитаваме децата си по интелигентен и здравословен начин? Как се създават, развиват и отглеждат даровити и талантливи деца? Отговорите на тези и на още въпроси ще дадат педиатърът доц. д-р Калин Лисички и маестро Йордан Камджалов. Зрителите ще се запознаят и с историята на едно наистина даровито дете – 10-годишната цигуларка Богомила Кръстева, носителка на множество награди от национални и международни конкурси.

Тема в предаването тази седмица ще е и наболелият проблем, свързан с липсата или недостига на жизненоважни лекарствени продукти. В студиото на „Светът на здравето“ д-р Щонова ще разговаря с ендокринолога д-р Наталия Темелкова, която ще разкрие какво представляват скоковете в нивото на кръвната глюкоза – опасни ли са те и как да ги предотвратим. Зрителите ще видят и вдъхновяващия разказ на един млад и красив мъж – Томислав, който е на инсулин, но въпреки това се е научил да живее абсолютно пълноценно.

Не пропускайте „Светът на здравето“ с д-р Неделя Щонова – всяка събота и неделя от 11:30 ч. по bTV!

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Светът на здравето

​Най-новите подходи в лечението на онкологични заболявания в Светът на здравето

Д-р Щонова разкрива как да съхраним мозъка си млад и здрав в Светът на здравето