ТВ анонси ТВ анонси

Д-р Щонова разкрива как да съхраним мозъка си млад и здрав в Светът на здравето

Добави коментар

Как да запазим вечно зелено сивото си вещество – отговорът в първото издание на „Светът на здравето“ с д-р Неделя Щонова тази неделя от 11:30 ч. по bTV

Новото предаване за проактивна здравна култура „Светът на здравето“ стартира тази неделя (9 октомври) от 11:30 ч. по bTV. Всяка неделя водещата д-р Неделя Щонова ще представя на зрителите всичко най-ново и полезно от света на медицината, а първото предаване е посветено на Силата на ума.

Вече е абсолютно сигурно, че нервната система може да се променя, в отговор на всяко наше съзнателно действие или бездействие. Този процес се нарича „невропластичност“ и означава способността на мозъка да моделира себе си в отговор на опита. Как може да се случи това в пет лесни стъпки – отговорът тази неделя от 11:30 ч. по bTV.

Мозъкът също така е подвластен на обмяната на веществата. Нездравословният хранителен режим причинява възпаление и потиска образуването на нови мозъчни клетки. Резултатите от няколко големи клинични проучвания показват, че единствената научно-базирана диета, създадена за да поддържа мозъка млад, е „MIND diet“. Какво точно представлява тя и как се спазва, зрителите предстои да разберат в първото издание на „Светът на здравето“.

В студиото на новото предаване за проактивна здравна култура влиза академик Лъчезар Трайков, за да разкрие как да съхраним мозъка си млад и здрав. „Светът на здравето“ ще разкаже и личната история на Иво Андреев – ултрамаратонец и състезател по планинско бягане, който 10 години е бил в капана на наркотиците, но е взел решение да поеме отговорност за собствения си живот.

Не пропускайте пилотното издание на „Светът на здравето“ с д-р Неделя Щонова – тази неделя (9 октомври) от 11:30 ч. по bTV!

Текст от potv.bg
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Светът на здравето

​Най-новите подходи в лечението на онкологични заболявания в Светът на здравето