Кино

„Стомана на ринга” - бокс между истински роботи в нов проект на Disney

Добави коментар

„Стомана на ринга” с Хю Джакман изправя 3-метровите машини една срещу друга в новия проект на Disney

„Стомана на ринга” с Хю Джакман изправя 3-метровите машини една срещу друга в новия проект на Disney

 

 

Стомана на ринга


От Disney не спират да ни изненадват. Първите кадри от новия проект на студиото, който в се снима в момента в САЩ, разкрива изненадваща реалност, в която за хората е невъзможно да се изправят пред новите съперници на ринга – механични боксьори. Силует на един от 19-те истински гигантски роботи, специалнo създадени за филма, в момент преди битка приема инструкциите на своя треньор. Какво ли следва?

„Стомана на ринга”  е грубоват и страховит екшън за близкото бъдеще през 2020 г., в което боксът се превръща във високотехнологично занимание. Чарли Кентън, в ролята Хю Джакмън, е изтощен боец, загубил шансовете си за титла, след като на ринга се появява като негов опонент стоманен робот, който е висок 2 метра и половина и тежи 907 килограма. Превръщайки се в дребен промоутър, Чарли успява да свърже двата края като събира и сглобява парчетата отпадъчен метал от едно босково сборище на друго. Когато стига дъното обаче, Чарли неохотно се съюзява със странния си син Макс (Дакота Гойо), за да построи и тренира съперник, който да се превърне в истински шампион. Противно на всички очаквания, баща и син създават перфектната машина-боксьор.

 

 

 

 

Стомана на рингаЗалозите са огромни и Чарли е все по-близо до бленуваното завръщане на върха. С тази лента Disney предлагат нещо съвсем различно. Всички роботи във филми, чиито реални размери са между 2 и 3 метра са истински машини, създадени за снимките. Те се управляват от хора, които със специални съоръжения контролират всяко едно тяхно движение на ринга и извън него. „Когато видях роботите да се движат за първи път, ченето ми увисна,” споделя Хю Джакман.

„Компютърна анимация е използвана единствено в сцените, когато роботите предизвикват свада помежду си, което не може да се постигне без помощтта на визуалните ефекти. Във всички сцени с живи актьори се включват истинските 19 механични бойци.” Споделя режисьорът на продукцията Шон Леви и допълва: „когато изправиш пред актьорите реална почти три метрова машина, с която те взаимодействат и разговарят, тогава представянето им чувствително израства”.

„В сърцевината на историята са взаимоотношенията между баща и син и един вехт робот на име Атом, който хлапето обожава,” разкрива Джакман. „Моят герой Чарли изоставя сина си при раждането му, но след като майка му умира, се събират отново. Има огромна пропаст, която трябва да преодолеят и общия интерес към роботите-боксьори е пътят, по който тръгват, за да се сближат.”

Режисьорът на продукцията Шон Леви („Нощта на музеите”) разкрива още, че проектът е подкрепен и от продуцента Стивън Спилбърг. Към Хю Джакмън, начело на актьорския състав се присъединяват и прелестната Еванджелин Лили (сериалът „Изгубени”), както и младият Дакота Гойо, в ролята на Макс, синът на Чарли. Консултант във филма е легендарният боксьор Шугър Рей Леонард.

 

 

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Стомана на ринга , Хю Джакман , Стивън Спилбърг

Хю Джакман още веднъж ще се превъплати във Върколака

Хю Джакман до роботите от филма ЖИВА СТОМАНА на Comic Con

Хю Джакман тренира боксьор от бъдещето в "Стомана на ринга"