Филми Музикални - мюзикъли

Shine a light - концерт на "Роулинг Стоунс"

Добави коментар

Това не може да се опише! Това трябва да се види! Това е кинорокендрол! Мартин Скорсезе в битка с времето и ритъма на "Ролинг Стоунс"...Експлозия!"Ролинг Стоунс" на пълни обороти.
Това не може да се опише! Това трябва да се види! Това е кинорокендрол!
Мартин Скорсезе в битка с времето и ритъма на "Ролинг Стоунс"...Експлозия!"Ролинг Стоунс" на пълни обороти. 18 камери, най-добрите кинооператори, перфектно осветление, великолепна сценография в грандиозен спектакъл. Легендите заедно - за два дни и два часа във вечността ...Те се eдин от първитe, сега са последните и ще останат вечни..


Музикален филм

САЩ, 2007 г., 122 мин.

Режисьор Мартин Скорсезе

Shine a light - концерт на С участието: Мик Джагър, Кийт Ричардс, Чарли Уотс, Рон Ууд, Кристина Агилера, Бъди Гай, Джак Уайт, Дарил Джоунс, Чък Левъл, Боди Кийс, Тим Райс, Кент Смит

Надпреварата за "мечките" /европейските "Оскар"-и/ започна с взрив! За първи път в историята на  Беринале, фестивалът е открит с документален филм. Лентата е "Shine the light". Режисьорът е Мартин Скорсезе, героите са рок-динозаврите от "Ролинг Стоунс", сцената е нюйоркският "Бийкън тиътър". През есента на 2006 в продължение на два дни режисьорът Мартин Скорсезе заснема репетициите на вечната рокбанда - трудно, динамично, направо електризиращо. Фен на рока и блуса, кинотворецът Скорсезе влиза в гореща битка с темпото и въображението на музикантите. Невъзможното става възможно. С всички средства на киното, музиката на свободния дух е овладяна в грандиозен спетакъл - двучасов концерт, който не може да се опише. За всички, които не бяха ТАМ е филмът на Мартин Скорсезе.

Горещи реплики в движение:
Скорсезе: Ясно е, че ще играят. Трябва да покрием всичко /с камери/...
Мик Джагър : "Кажете на Марти, че му даваме един час преднина... Моят проблем са камерите, които притесняват публиката и всички на сцената ..."
Мартин Скосезе: "Хубаво е да има една камера, която постоянно се движи, пълзи, приближава и отдалечава.."
Чарли Уотс: "Ако Джагър остане повече от 18 секунди пред прожектора, ще изгори!".
Скорсезе: "Нещо като пламък?!..." Текст от potv.bg
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Shine a light