Филми Драми Филми Музикални - мюзикъли

Най-великият шоумен | The Greatest Showman (2017)

Добави коментар

Историята на американския политик, шоумен и бизнесмен Ф.Т. Барнъм (1810 - 1891) - визионер, израснал от нулата до създаването на хипнотизиращ спектакъл, превърнал се в световна сензация.

  • Жанр - биографичен, музикален, драма
  • 2017
  • САЩ

Историята на американския политик, шоумен и бизнесмен Ф.Т. Барнъм (1810 - 1891) - визионер, израснал от нулата до създаването на хипнотизиращ спектакъл, превърнал се в световна сензация. В ранните си години на импресарио, Барнъм организира и турнетата в Америка на шведската оперна певица Джени Линд.

Филм за стремежа на един човек да докаже с омагьосващото си въображение, че животът може да е най-вълнуващото от всички шоута. Смелият мечтател се издига от нулата, за да докаже, че всяка мечта може да се превърне в реалност и че дори и най-незабележителният човек е в състояние да напише своята удивителна история, достойна за шоу от световна класа.

Приказката е изпълнена със заразителни поп мелодии, взривяващи танци и превръщаща се в истински празник на преобразяващата сила на забавлението, любовта и вярата в собствените възможности. Публиката става свидетел на зараждането на масовите забавления и мега звездите на 70-те години, но не на XX, а на XIX век. В резултат виждаме наскоро електрифицирания свят на Америка от Златната ера след края на Гражданската война, през погледа на зараждащата се поп култура.

Барнъм е един от родоначалниците на нашето време, пионер за днешните новатори и предприемачи, който коренно променя социалния живот. Той е убеден, че след черната работа в ежедневието може да попаднеш в царство на чудесата, любопитството и да се почувстваш щастлив от това, че си различен - и животът изглежда много по-велик, отколкото са най-големите ти очаквания.

Барнъм събира хора, които биха били игнорирани от останалите. И след като поставя такива аутсайдери под светлината на прожекторите, той създава семейство, в което всеки се грижи за останалите. За малко той да загуби и истинското, и цирковото си семейство, но впоследствие открива, че най-важното, което трябва да направи, е да ги събере заедно.

Режисьор - Майкъл Грейси

Актьори - Хю Джакман, Ребека Фъргюсън, Зак Ефрон, Пол Спаркс, Зендея, Мишел Уилямс и др.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Най-великият шоумен