Лица За звездите

Сериалът „Под прикритие“ триумфира в първото издание на "Златна Бленда" 2013

Добави коментар

“Чужденецът“ и „Цветът на хамелеона“ с отличията за „най-добър филм“ според публиката и журито

Вижте повече снимки от церемонията>>>

“Чужденецът“ и „Цветът на хамелеона“ с отличията за „най-добър филм“ според публиката и журито

Големият победител от първите в историята награди "Златна Бленда" 2013 е сериалът Под прикритие“. Криминалната поредица събра цели 7 статуетки, сред които и двете отличия в престижната категория „Най-добър сериал на годината“, едновременно според мнението на публиката и на журито от журналисти, блогъри и киномани.

Звездата от сериала Захари Бахаров пък има заслугата за още три от призовете – в категориите „Лошото момче на България“, „Най-запомняща се реплика“ и „Най-гореща двойка“ заедно с Милена Николова – Миленита с екранните си изяви като Иво и Ади.

В комедийните категории над всички беСтоличани в повече– гласовете на зрителите „коронясаха“ Любомир Нейков за ролята на Рангел Чеканов за „Крал на комедията“, а титлата „Кралица на комедията“ получи примата Стоянка Мутафова с екранната си изява на баба Марийка в забавната продукция.

Битката за комедийната корона при дамите беше изключително оспорвана, а разликата между Мутафова и нейната подгласничка – Татяна Лолова в ролята на Мама Еми в „Домашен арест”, бе едва 10 гласа.

С превъплъщението си на Божура Джевезова в Дървото на животаТеодора Духовникова заслужи признанието на зрителите и първото място в категорията „Фаталната жена на България“, а с това единствената награда за „българската сага“ от тазгодишната кампания. Също с една „златна бленда“, за „Откритие на годината“, си тръгнаха и младежите от групата „Революция Z“ и едноименния сериал.

Освен статуетките за „най-добър сериал“ и призовете за Захари Бахаров, екипът на „Под прикритие“ заслужи гласовете на публиката и в още две категории – „Най-грабваща история“ (Любовта на Ади и Косъма, убийството на Косъма) и „Най-добра екшън сцена“ (Преследване с коли).

За разлика от продукциите на малкия екран, при филмите оценката на публиката и журито не бе така единодушна – за най-добра лента на изминалата година зрителите избраха „Чужденецът“, а журито даде своя вот за „Цветът на хамелеона“, който изпревари класирания на втора позиция „Аве“.

Вижте повече снимки от церемонията>>>

Добави описание

Официалната церемония по връчването на статуетките в Sofia Event Center събра над 500 гости, сред които почти всички номинирани звезди, фенове и приятели на Jameson, както и редица големи имена в киногилдията и родния шоубизнес – от Николай Волев и Димитър Митовски, през Елена Петрова, Вики Терзийска, Хилда Казасян и Китодар Тодоров, до Владо Пенев, Христо Мутафчиев и много други.Председателят на Съюза на артистите в България бе един от първите гости на събитието и аплодираше всяка награда, а компания му правеше Наско от БТР.

Краси Ранков и Станимир Гъмов връчиха наградата за „най-добра екшън сцена“ като командоси с истински оръжия, а Любо Нейков и Ненчо Илчев застинаха в страстна целувка, за да докажат, че и те са „гореща двойка“.

Елена Петрова призова всички в гилдията да правят нещата „със сърце“, от сцената се чу и призив за #оставка, а големият победител от вечерта, Димитър Митовски, завърши с победоносно вдигнати ръце и „rock&roll”.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Чужденецът , Столичани в повече , Под прикритие

Юлиан Вергов влиза в „Под прикритие“

Сериалът „Под прикритие“ тръгва от 9 декември

Всички се обръщат срещу Рангел, а планът на Калоянов се оказва непоклатим в „Столичани в повече“

Йордан понася гнева на изневярата, а Калоянов разкрива истинската схема зад строежа на магистралата в „Столичани в повече“

Рангел злепоставя Йордан, а Пацо забива символични кирки в „Столичани в повече“