Филми Драми

Самураят на здрача

Добави коментар

Най-успешният японски филм от началото на новия век. Носител на най-престижните награди в Япония, триумфирал на много международни фестивали, номиниран за „Оскар” за неанглоезичен филм.
Twilight Samurai, The

Драма, Япония, 2002

Сценарист: Йошитака Асама

Режисьор: Йоджи Ямада

В ролите: Мицуру Фукикоши, Хироюки Санада, Рен Осуги, Рие Миядзава, Ненджи Кобаяши, Канако Фукаура

Сейбей е посредствен, недобре платен самурай, който се опитва да свърже двата края, работейки допълнително като чиновник в кантората на клана.

Докато колегите му прекарват вечерите, наливайки се със саке в местната кръчма, Сейбей се прибира право у дома, за да се погрижи за двете си малки дъщери и възрастната си майка. Кроткото му съществуване е объркано след като получава задача от господарите си, противно на волята си да убие воин-ренегат, нарушил вечния самурайски кодекс.

Със страст и финес е разказана историята на един смел самурай, една красива жена и тяхната на пръв поглед безнадеждна любов. Разделя ги строгата социална йерархия в Япония от XIX век. Събира ги силата на чувствата. Ще успее ли любовта да победи предрасъдъците или ще стане тяхна жертва – това е въпросът.Този текст е копиран без разрешение от potv.bg
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър