автор: Снежанка Димитрова
оператор: Десислав Митов
Къде и как се отглежда здравословна и екологично чиста храна и защо липсата на държавен контрол върху финалната продукция.
Здравето на човешкия организъм е пряко свързано с храната, която консумираме. Всеки от нас се стреми да осигури продукти за домакинството, които да задоволят не само вкусовите ни качества, но и да осигурят един здравословен начин на живот. На пазара има изобилие от нискокалорични храни - с ниско съдържание на мазнини, захар…
Замисляме ли се обаче какво е производството на продуктите, с които се храним, какво може да ни гарантира качеството им, какво трябва да търсим на етикетите.
Екип на „Нова ТВ” провери каква храна предлага една българска биоферма.
За да получи сертификат „Био” една ферма трябва да кандидатства всяка година. В противен случай документът губи своята валидност. Сертифициращата фирма идва без предупреждения, за да проведе необходимите изследвания.
Събота, 20 септември, 19:45 ч.
от toni0701 • 21.09.2008