ТВ анонси БНТ

Премиера на норвежкият сериал „Кралят на Коледа“ по БНТ 2

Добави коментар

На 19 декември (понеделник) от 16:30 ч. в ефира на БНТ 2 започна норвежкият коледен сериал „Кралят на Коледа“.

Всеки делничен ден ще се излъчват по два епизода от приказната филмова продукция. Сериалът разказва за приключенията на деветгодишния Кевин, който ненадейно попада във вълшебното кралство Ридердален.

Кевин живее със своето ексцентрично семейство в малък норвежки град наречен Сьолвскоген (Сребърна гора). Деветгодишното дете се среща с трудни ситуации в училище, но няма на кого да сподели за тях. Животът му се преобръща, когато се озовава случайно във вълшебно кралство с голям замък и много рицари. В този непознат свят от дълги години не се празнува Коледа, защото кралица Ирис и нейната дъщеря мистериозно са изчезнали с вълшебната сребърна ръкавица, която прави сняг. Натъжен от загубата им, крал Сьолве се оттегля от престола и отива да живее сред природата. Снерк, братът на краля, иска властта, но не може да управлява без вълшебната ръкавица. Когато Кевин пристига в кралството, жителите решават да го провъзгласят за крал. Защо се случва това и как деветгодишното момче се справя със ситуацията, зрителите на БНТ 2 ще разберат съвсем скоро.

Продукцията е норвежка и е създадена е през 2012 г. Режисьор е Тале Персен, а актьорите са: Ветъл Квенилд Веринг, Стела Стенман, Ема Ребека Сторвик, Оскар Рейстад Фосе и други.

Гледайте сериала „Кралят на Коледа“ от 19 декември (понеделник) 2022 г. всеки делничен ден от 16:30 ч. по БНТ 2

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Кралят на Коледа