Актуално Темата на Нова

„По пътя към победата“ в „Темата на NOVA“

Добави коментар

Седмици наред българските успехи на световната шахматна арена са повод за радост и еуфория, но и за скандали и критики.

Оказа се, че за пореден път се обръща внимание на проблемите в спорта чак след големи победи или след тежки провали. Затова тази събота „Темата на NOVA” ще отведе зрителите на място, което не е забранено, но често остава забравено – зад кулисите на професионалния спорт.

Журналистът Виолета Асенова и операторът Андрей Стоилов разказват как легендарни български шампиони се борят заедно с едни от големите надежди сред националните ни състезатели, за да ги подготвят за най-високите спортни върхове. Зад битките и победите често остават скрити години на лишения и тежки лични обрати.

Как гимнастичката Боряна Калейн прави съчетания и рисува, какво е общото между състезателните автомобили и гребането за младата надежда Емил Нейков и защо вместо актриса – Станимира Петрова става световна шампионка по бокс? И още – джудистът Ивайло Иванов с откровен разказ за тъмната страна на медалите.

Не пропускайте вълнуващите истории за преодоляването на самия себе си и на немислимото по пътя към олимпийската мечта. В „Темата на NOVA” на 16 септември, веднага след централните новини в 19:00.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Темата на NOVA

„Търси се: кандидат за работа” в „Темата на NOVA“

„Холивуд – другата страна на блясъка” в „Темата на NOVA“

„Мишена: деца в мрежата” в „Темата на NOVA“

„Из Европа и у нас – извън протокола” в „Темата на NOVA“

„Из тайните на вуду магията и джаза” в „Темата на NOVA“