ТВ анонси ТВ анонси

„Отново съм тук“ е в HBO Max в 12 държави

Добави коментар

От днес българският документален филм „Отново съм тук“ може да бъде гледан в стрийминг платформата HBO Max в 12 държави. Освен тези у нас и ползвателите на услугата в Полша, Унгария, Румъния, Чехия, Словакия, Хърватия, Сърбия, Словения, Черна Гора, Босна и Херцеговина и Северна Македония ще могат да съпреживеят историята на Боян Петров през очите на режисьора Поли Генчева. Във всяка държава филмът е наличен със съответните локализирани субтитри.

Стрийминг премиерата идва три месеца след официалната поява на филма на голям екран и благодарение на HBO той ще може да бъде гледан от много по-широка и интернационална аудитория. У нас “Отново съм тук“ става част от специалната селекция в платформата, посветена на съвременни български филми.

„Отново съм тук“ е филм за живота, работата и личността на алпиниста и учен-зоолог Боян Петров и неговия опит да изкачи поредния си връх. Поли Генчева и операторът Красимир Андонов проследяват опита на Боян да изкачи Шиша Пангма, който е връх номер 11 в неговия списък, но се оказва и последен в кариерата на алпиниста. Именно там той изчезва и въпреки безпрецедентната междудържавна спасителна акция, не е открит. Лентата показва кадри от подготовката му и различните лица на Боян – алпинистът, зоологът, бащата, човекът с несломим дух.

Текст от potv.bg

Освен, че може да бъде гледан по всяко време в HBO Маx, филмът е достъпен и в HBO OD, а до края на март има още две телевизионни излъчвания – на 25.03 по HBO от 14.05 часа и на 30.03 по HBO3 от 12:00 часа.

Поли Генчева е продуцент, сценарист и режисьор на филма и двамата с оператора Красимир Андонов проследяват пътя на Боян Петров към заветния Еверест. Лентата е продуцирана от „Тара Трий Пикчърс” и „Агитпроп“.

Новата стрийминг платформа на WarnerMedia HBO Max е достъпна в България от седмица на www.hbomax.com и през съответните апликации за различни устройства. Стрийминг платформата на HBO у нас е единствената сред пазарите, на които компанията присъства официално, със специална селекция с български филми. Тази селекция ще продължи да бъде налична и в новата платформа, като в първите седмици на функционирането й някои заглавия временно няма да са налични, но ще бъдат отново в платформата съвсем скоро. От HBO България допълват, че в момента се договаря добавянето на още поне четири български филма, които ще бъдат достъпни за почитателите на родното кино в HBO Max в края на лятото и началото на есента.

Текст от potv.bg
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Отново съм тук , HBO MAX

Брайън Кокс не е гледал финала на “Наследници"

Какво се случи в първия епизод на скандалния нов сериал на HBO - “Идолът”

"Наследници" приключва с четвърти сезон по HBO

„Дворецът“: първи поглед към лимитирания сериал на HBO с Кейт Уинслет и Хю Грант

HBO Max спира "Клюкарката" след два сезона