Мария Жекова ще научи всичко за медночервената шуменска овца, като гостува на овцевъд, развъждащ тази автохтонна българска порода.
Селото е известно още с пенливото си вино, рецептата за което ще покаже баба Куна, която освен специалист по вино и пелин, умее да управлява 5 вида транспортни средства.
Преди това водещата ще посети един от Осмарските скални манастири, издълбани във варовиковите скали, и ще събере от любимите си гъби – смръчкули.
Вкуса на Осмар ще покаже жителка на селото, която ще приготви осмарска попска яхния, ще обясни за специалните сортове плодове и зеленчуци, които растат единствено тук, и ще покаже типичен за региона „мазен хляб“ и „дробено“ (дроб сарма).
Гледайте „Вкусът на България“ в събота (27 май) от 11:00 ч. по bTV!