Актуално Какво ще се случи...

Най-сваляният сериал за 2013 е "Игра на тронове"

Добави коментар

След "Игра на тронове" в списъка нареждат "Опасно лош" и "Живите мъртви", "Теория за големия взрив", "Как се запознах с майка ви", "Родина", "Викинги", "Костюмари", "Ханибал", "Стрелата"и последният сезон на "Декстър".

"Игра на тронове" е най-сваляният сериал за 2013 в торент сайта TorrentFreak. Като се има предвид броят на тегленията през програмата BitTorrent през последните 12 месеца, адаптацията на творбите на американския писател Джордж Р.Р. Мартин отнася приза за "Най-теглен сериал" за втора поредна година.

С 5,9 милиона тегления само чрез BitTorrent третият сезон на сериала е гледан незаконно повече пъти, отколкото е гледан легално. Последният излязъл сезон е събрал около 5,5 милиона легални зрители в САЩ.

Най-сваляният сериал за 2013 е 'Игра на тронове'Най-голямата част от незаконните сваляния са били през първата седмица след старта на сериала по НВО.

През първата седмица на излъчване броят на легалните и нелегалните зрители на хитовите серии почти съвпада. В проучването не са взети предвид сваляния от други сайтове, като The Pirate Bay и Kickass Torrents, което вероятно означава, че крайният брой на свалените епизоди е дори по-висок от посочените данни.

В списъка с най-сваляните сериали се нареждат "Опасно лош" и "Живите мъртви". Последният сезон на "Опасно лош" е бил свален близо 4,2 милиона пъти, според TorrentFreak, а "Живите мъртви" - 3,6 милиона пъти. "Теория за големия взрив", "Как се запознах с майка ви", "Родина", "Викинги", "Костюмари", "Ханибал", "Стрелата"и последният сезон на "Декстър" също са включени в класацията.

Два други сериала, "Родина" и "Декстър", също имат повече нелегални гледания, отколкото законни. Голяма заслуга за това имат ограниченията за сериите, които са достъпни само след заплащането на абонамент.

Като говорим за "Игра на тронове", НВО предлага ограничен достъп до сериала и непрекъснато отказва оферти да излъчва сериите след премиерата по НВО. Това означава, че торент сайтовете, ще бъдат много посещавани и през идната година.
 

Този текст е копиран без разрешение от potv.bg
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Теория за Големия взрив , Как се запознах с майка ви , Игра на тронове , Живите мъртви , Game of Thrones

Covid-19 спря снимките на "Домът на дракона"

Първи официални снимки на “Домът на дракона”

Фабиен Франкел се присъединява към “Домът на дракона" в ключова роля

HBO разработва още три сериала в света на “Игра на тронове”

Още четирима актьори се присъединиха към предисторията на “Игра на тронове”

В програмата: