Предавания Ток - шоу

„Младост 5” - комедийно шоу с Краси Радков и Иво Сиромахов

Добави коментар

Първото у нас импровизационно комедийно шоу „Младост 5” с Краси Радков и Иво Сиромахов – с премиера през пролетта по bTV
Първото у нас импровизационно комедийно шоу „Младост 5” с Краси Радков и Иво Сиромахов – с премиера през пролетта по bTV

Ново, уникално по съдържание и характер импровизаторско комедийно шоу ще завладее зрителите на bTV през пролетта. „Младост 5” е името на новия праймтаймов формат, в който главни действащи лица ще бъдат Краси Радков, Иво Сиромахов, както и други актьори и личности от обществения живот.

„Младост 5” е българският вариант на световния формат Schillerstrace („Шилерщрасе”) на компанията SevenOne International, който се базира изцяло на изкуството на импровизацията и на актьорските умения на главните действащи лица. Форматът постига изключително високи резултати на силни европейски телевизионни пазари като Франция, Италия, Русия, Финландия, Евстония, Чехия, ЮАР, Турция, Хърватия и др. Под различни имена шоуто е реализирано в над 20 страни. Българската версия - „Младост 5” - ще се реализира от творческия продуцент „Седем-осми” и продуцента bTV Studios.

„Комедията е един от любимите телевизионни жанрове и не случайно в ефира на bTV зрителите могат да открият най-богатото разнообразие от български комедийни програми. Очакванията към нас като лидер са да не спираме да изненадваме аудиторията с нови проекти. Именно затова тази пролет правим още една стъпка като предлагаме непознат, абсолютно новаторски за България формат. Импровизационната комедия  Schillerstrace, която идва за първи път у нас с името„Младост 5”, е истинско творческо и професионално предизвикателство. Благодарение на таланта на едни от най-обичаните комедийни артисти, скоро зрителите на bTV ще се забавляват с висшия пилотаж в комедията”, коментира Ренета Викторова, зам.-директор „Програма” на bTV.

„Младост 5” - комедийно шоу с Краси Радков и Иво Сиромахов

Действието в „Младост 5” се развива в „дома” на двама съквартиранти – Краси Радков и Иво Сиромахов.

„Апартаментът”, който обитават те, е мястото, където се случват събитията и където често ги посещават очаквани и неочаквани гости. Всички персонажи в шоуто се играят от утвърдени комедийни акьори, които играят с истинските си имена от реалния живот. Характерната особеност на формата е, че няма никакъв сценарий. Вместо това на всеки от актьорите се дават персонални напътствия от Модератора в слушалката. Насоките на Модератора могат да бъдат много различни, като например „Току-що си видял призрак”, „Говори като свещенник”, “Дръж се като ескимос“, „Имитирай стюардеса“, „Чувстваш се като Джон Траволта“ и много други. Всеки комик трябва да реагира незабавно на зададената провокация, като никой от актьорите няма представа за напътствията, дадени на другите. Реакциите към репликите на актьорите превръщат шоуто в изключителна комедия.

За Schillerstrace

Форматът води началото си от Германия, като за пръв път се появява на екран през 2004 година по местния канал САТ 1. Още от самото начало предаването се превръща в хит, като през 2011г. има над 100 излъчени епизода и над 24% аудиторен дял. Интересът към импровизационния формат расте и той започва да се разпространява в други държави.
Във всяка държава шоуто е с различно име, но навсякъде следва идеята за „ситком без сценарий”. Жанрът на импровизираната комедия се отличава с уникалната си концепция и специфичния си начин на реализация, който задължително включва сцена, публика на живо, първокласни комици, непрекъснато присъствие на изненадващи гости и най-вече никакъв сценарий. Schillerstrace съчетава импровизираната комедия с елементите на познатия ситком.
Изданията по света са носители на престижни телевизионни награди, като италианската „Телегрол“ за най-добра ситуационна комедия, немската „Златна камера“ за Кордула Стратман (немски комик) и за най-добра комедия, престижната международна награда „Златна роза“ и други.
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Младост 5

Краси Радков влиза в манастир този петък, 24 май в „Младост 5”

Краси и Иво с дете от Венета Харизанова в „Младост 5”

Мариан Бачев и Венета Харизанова - постоянни гости в дома на Краси Радков и Иво Сиромахов