ТВ анонси БНТ


„Махалото на прехода“ е поглед към миналото с мисъл за настоящето и бъдещето


Добави коментар

Гледайте филмите на Надя Обретенова, Аделина Радева и Георги Милков от документалната поредица на БНТ в онлайн каналите на обществената телевизия

Българската национална телевизия представи документалната поредица в три епизода „Махалото на прехода“. Тематичните филми – „Взривяването на системата“ на Надя Обретенова и режисьора Николай Тодоров, „Цената на парите“ на Аделина Радева и режисьора Станислав Терзиев, „Към света след Желязната завеса“ на Георги Милков и режисьора Емил Минков – свидетелстват за ключовите събития през последните три десетилетия в България както във вътрешнополитически план, така и на полето на международните отношения и дипломацията.

„Махалото на прехода“ привлече изключително голям интерес. Не че не виждахме необходимостта на аудиторията, и преди всичко на младите хора, да видят и научат за събитията от най-близката ни история. Но наистина не очаквахме толкова голям отзвук от документалната поредица за политическия, икономическия и външнополитически преход на България“, коментира Даниел Чипев, зам.-директор на дирекция „Новини и актуални предавания“ в БНТ и главен продуцент на „Махалото на прехода“.

„Поредицата не само разказва с безценния архив и познанията на журналистите на Българската национална телевизия за събитията, но разкрива и корените на някои от процесите в политиката ни днес. И именно на БНТ, на обществената медия, ѝ отива да продуцира точно такава документалистика и журналистика. А колегите от „Новини и актуални предавания“ го правят по най-добрия начин“, казва още Даниел Чипев.

Изпълнителни продуценти, както и редактори на документалната поредица „Махалото на прехода“ са Весела Смилец и Мария Чернева. Екипът зад реализацията на трите филма включва операторите Атанас Атанасов, Станислав Ангелов, Кирил Проданов, Анна Андреева и Ивайло Стоянов, а монтажът е дело на Ара Хугасян, Анета Дешова и Малин Арнаутски.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Махалото на прехода

БНТ представя документалната поредица „Махалото на прехода“