ТВ анонси ТВ анонси

„Маестрото на Холивуд“ Ханс Цимер – тази събота от 13:30 ч. в „непознатиТЕ“

Добави коментар

С филма „Маестрото на Холивуд“ bTV отбелязва 65-ия рожден ден на най-известният филмов композитор в света

„Никога не съм си помислял да се занимавам с нещо различно от музика. Въпреки че всички се опитваха да ме образоват, да ме научат да бъда добър в неща, в които се провалях. Но за мен съществуваше само и единствено музиката“, споделя най-известният композитор на филмова музика в света днес Ханс Цимер във филма „Маестрото на Холивуд“, който bTV ще излъчи тази събота (15 октомври) от 13:30 ч. в поредицата „непознатиТЕ“ по повод 65-ия му рожден ден.

В колекцията си от награди той има всичко, за което един музикант мечтае – Оскар, Грами, Тони и Златен глобус. Последният си Оскар спечели тази година – за музиката към филма „Дюн“.

Ханс Цимер е най-скъпоплатеният и търсен композитор в Холивуд с над 120 филма в биографията си. За първи път български екип е допуснат в неговия личен свят.

Човекът, създал музиката на касови филмови хитове като „Гладиатор“, „Черният рицар“, „Цар Лъв“ и „Армагедон“, е роден на 12 септември 1957 г. във Франкфурт на Майн, Германия. От дете свири на пиано.

Във филма на Георги Тошев, Николай Барулов и Антония Барулова-Михайлова Цимер разказва, че музиката го впечатлява силно още на 6 години: „Цял живот съм свирил. Но дали наистина искам да ти кажа истината? Има два начина, по които може да протече това интервю. Мога да съм много откровен и да си кажа всичко или да се скрия. Ще ти кажа всичко. Баща ми почина, когато бях на шест. И единственото нещо, което можеше да ме направи щастлив, беше свиренето на пиано“.

В епизода тази събота от 13:30 ч. ще прозвучи много музика от най-популярните саундтраци, които Цимер създава за Холивуд. Зрителите ще разберат и кой е филмът, който променя из основи живота на „маестрото“. За срещите с Дъстин Хофман и Том Круз, за влиянието на електронната музика и участието му през 70-те години в различни групи като „The Buggles“ и „Krisma“ с музиканти от ранга на Тревър Хорн и Джеф Даунс, Ханс Цимер разказва откровено пред камерата на „непознатиТЕ“.

Екипът на предаването следва Цимер по време на световното му турне и ще покаже уникални кадри от спектакъла му, в който свири с оркестър, група и хор.

Не пропускайте филма „Маестрото на Холивуд“, посветен на Ханс Цимер – тази събота (15 октомври) от 13:30 ч. в „непознатиТЕ“ по bTV!

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: НепознатиТЕ

„непознатиТЕ“ с филм за актьора Христо Живков

„непознатиТЕ“ празнуват рожден ден с актьора от „Осъдени души“ Ян Енглерт

„непознатиТЕ“ по следите на четвероевангелието на Иван Александър в Румъния

„непознатиТЕ“ зад кулисите на Фридрихщат палас

Легендата „Бърнинг мен“ в документалния филм „Преживяване в пустинята“