Инфо Техника

LG прави Smart с нова webOS Smart TV платформа

Добави коментар

LG Electronics представиха своята най-нова платформа за Smart телевизори на Международното изложение за потребителска техника (CES) в Лас Вегас.

LG Electronics представиха своята най-нова платформа за Smart телевизори на Международното изложение за потребителска техника (CES) в Лас Вегас. WebOS, която беше придобита от Hewlett-Packard през март миналата година, бе преоткрита и представена отново от LG. Новата операционна система разполага с интуитивен потребителски интерфейс за едно наистина безпроблемно и опростено опериране – резултат от няколкогодишния труд на екипа на webOS. Нещо повече, новата платформа многократно улеснява разработчиците при създаване на апликации и подобрява съвместимостта на Smart телевизора на LG с други устройства.

„Щастливи сме да представим софтуера webOS, оптимизиран за Smart телевизорите на LG тук на CES 2014”, сподели Ин-ки Лий, старши вицепрезидент и завеждащ дивизията за телевизия в поделението Home Entertainment на LG Electronics. „Предимството на webOS се крие в това, че дава изключително много свобода и същевременно е толкова лесна за употреба. Сигурни сме, че потребителите ще намерят управлението, разучаването и превключването между различните компоненти в webOS за едно наистина приятно, ненапрягащо изживяване”.

Платформата webOS, която ще бъде инсталирана в над 70 процента от Smart телевизорите на LG през 2014 г., прави значително по-просто „умното” телевизионно изживяване. Откриването на съдържание, гледането, свързването с други устройства и дори първоначалният процес на настройка се случват наистина безпроблемно и плавно. Когато за пръв път потребителят включи Smart телевизора на LG с webOS платформа, анимиран герой наречен BeanBird се появява на екрана, за да му помогне при свързването и да го въведе в процеса на настройване. Всичко, което зрителят трябва да направи, е да разклати Магическото дистанционно или да натисне бутона „ОК”, за да получи следващ съвет от крилатия виртуален асистент. WebOS веднага разпознава кога и какъв вид външно устройство е включено в телевизора и прилага изскачащо меню, съдържащо всички възможни опции за избор на потребителя.

Новият стартов софтуер се състои от меню с възможност за скрол отляво надясно, намиращо се в долната част на екрана. Той е един от най-отличителните елементи на webOS. Стартовият софтуер дава възможност за превключване между телевизионни програми, smart TV съдържание и информация, качена на външни устройства, без да трябва да се връщате към началното меню. Той позволява на зрителя да гледа едновременно гледа шоу програма, да играе игра или да браузва в интернет, докато търси или изтегля друго съдържание. Какво още – Live Menu може да бъде отворено докато гледате телевизия, като пази информацията относно търсенето, препоръките и опциите на канала на достъпно място.

Екипът от създатели на webOS от лабораториите на LG в Силициевата долина изобрети уникалното Today меню, където на едно място се съхранява препоръчано съдържание за потребителя, предложения за популярни телевизионни предавания, пропуснати програми, както и пълно описание на игрални филми. Ако минете с поглед по хоризонталата към центъра на екрана, Today лентата може да бъде разгледана нагоре и надолу чрез дистанционното управление, за да откриете повече вълнуващи възможности за гледане.

Софтуерът webOS на LG също така предлага достъп до „магазина” на LG с подробна колекция от приложения. Онлайн магазинът позволява на потребителите да прегледат най-посещаваните и най-често изтегляните възможни предложения от цялата платформа на Smart TV, включително излъчени телевизионни програми и последните игри. Логично подредените категории включват 3D съдържание, игри и филми, използват умалени изображения за бърз и лесен подбор на съдържанието.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър