ТВ анонси БНТ

Кои са любимите спортисти на България?

Добави коментар

Ансамбълът по художествена гимнастика, Григор Димитров, Димитър Бербатов, Ивет Горанова, Ивет Лалова, Йордан Йовчев, Христо Стоичков събраха най-много номинации в категория „Спорт“ в „Любимците на България“. Чрез гласуване на сайта на БНТ до неделя зрителите ще изберат един от тях за „Любимият спортист на България“.

© БНТ

Новото предаване на БНТ „Любимците на България“ започна обещаващо още с първия епизод, в който бяха представи номинациите в категория „Спорт“.

Най-много зрителски предложения събраха Ансамбълът по художествена гимнастика, Григор Димитров, Димитър Бербатов, Ивет Горанова, Ивет Лалова, Йордан Йовчев и Христо Стоичков. За да изберат любимия спортист на България, зрителите и онлайн потребителите могат да гласуват до неделя за един от номинираните на bnt.bg/lubimcite.

Ансамбълът по художествена гимнастика

„Тези момичета изпълниха своята мисия с достойнство. Знаех, че този път чудото ще стане.“, коментира постижението на Златните момичета спортният журналист Вера Маринова. За успеха на новите олимпийски шампионки по художествена гимнастика разказват и танцовият педагог Елица Павликенова и вицепрезидентът на БФХГ Невява Владинова.
Григор Димитров

Григор Димитров

© БНТ

Специално за зрителите на „Любимците на България“, Григор Димитров споделя за пътя до успеха, за гордостта, че прославя България с успехите си и признава коя е най-тежката и желана победа в кариерата му. Номинацията му коментират спортния журналист Тодор Попов и светския журналист Антон Стефанов, които категорично заявяват, че той е абсолютен любимец на тенис елита и световните фенове, както и един от най-обичаните български спортисти за всички времена.

Люпко Петрович за Димитър Бербатов

Люпко Петрович за Димитър Бербатов

© БНТ

Димитър Бербатов

Номинацията в „Любимците на България“ на най-успелия български футболист в Европа след златното поколение коментират треньорите Димитър Пенев, Люпко Петрович и Стойчо Младенов. „Единствено той може да бъде сравнен с онези победители от отбора от 1994 г.“, споделя Люпко Петрович.

Ивет Горанова

Мотивационният треньор на Ивет Горанова, Маузес Налока, разказва защо сменя името ѝ и я нарича булдозер преди Олимпиадата в Токио.

„Винаги я карах да се фокусира само върху това, как тя пее националния си химн.“, споделя още той. Във видеото за номинацията на олимпийската шампионка се включва и националният селекционер по олимпийско карате Борислав Иванов, който коментира силния ѝ характер и вярата в успеха ѝ. Самата Ивет споделя за зрителите на „Любимците на България“ за разговорите си с треньора, които ѝ помагат да триумфира и да вдигне олимпийското злато.
Ивет Лалова

Ивет Лалова

© БНТ

С какво най-бързата бяла жена вдъхновява подрастващите? За своята любимка и пример за подражание разказват младите лекоатлети. А самата Ивет признава, че по време на участията си на големите форуми чувства отговорност, заради очакванията към нея и успехите ѝ, но усеща и подкрепата, която ѝ изпращат. Треньорите Мирослав Радуканов и Валентина Пехливанова споделят за професионалния ѝ хъс и личните ѝ качества, които я превръщат в категоричен победител.

Йордан Йовчев

Йордан Йовчев

© БНТ
„Никой друг не е направил това, което той е направил в спортната гимнастика. Той е легенда в целия свят.“, категоричен е Красимир Дунев, президент на Федерацията по спортна гимнастика. Спортният журналист Боряна Тончева също коментира номинацията му за „Любимците на България“ и е категорична, че упоритостта като качество на големите спортисти е много характерна за Йордан Йовчев. „Стимулът за победа трябва да го търсиш навсякъде“, споделя във видеото от номинацията си Йовчев.
Наско Сираков за Христо Стойчков

Наско Сираков за Христо Стойчков

© БНТ

Христо Стоичков

„Тренирал съм, играл съм срещу по-големи таланти. Но такъв животински глад за успех не съм срещал.“, признава Наско Сираков по повод номинацията на Христо Стоичков в „Любимците на България“. Номинацията на носителя на Златната топка коментира и журналистът Владимир Памуков, който е категоричен, че именно Христо Стоичков включва България в картата на успехите на световния футбол.

В следващите епизоди очаквайте личностите, събрали най-много номинации в категориите музика, кино и театър, известни двойки, медицина, музика, литература, наука, образование, мода, личности за пример, инфлуенсъри и други любимци. Големият финал ще е на 16 декември, когато ще стане ясно и кой е любимецът на България.

  • Гледайте „Любимците на България“ всеки четвъртък от 21:00 ч. по БНТ 1 с водещ Миро
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Любимците на България

Миро и „Любимците на България“ по БНТ 1