ТВ анонси БНТ

Кои са любимите спортисти на България?

Добави коментар

Ансамбълът по художествена гимнастика, Григор Димитров, Димитър Бербатов, Ивет Горанова, Ивет Лалова, Йордан Йовчев, Христо Стоичков събраха най-много номинации в категория „Спорт“ в „Любимците на България“. Чрез гласуване на сайта на БНТ до неделя зрителите ще изберат един от тях за „Любимият спортист на България“.

© БНТ

Новото предаване на БНТ „Любимците на България“ започна обещаващо още с първия епизод, в който бяха представи номинациите в категория „Спорт“.

Най-много зрителски предложения събраха Ансамбълът по художествена гимнастика, Григор Димитров, Димитър Бербатов, Ивет Горанова, Ивет Лалова, Йордан Йовчев и Христо Стоичков. За да изберат любимия спортист на България, зрителите и онлайн потребителите могат да гласуват до неделя за един от номинираните на bnt.bg/lubimcite.

Ансамбълът по художествена гимнастика

„Тези момичета изпълниха своята мисия с достойнство. Знаех, че този път чудото ще стане.“, коментира постижението на Златните момичета спортният журналист Вера Маринова. За успеха на новите олимпийски шампионки по художествена гимнастика разказват и танцовият педагог Елица Павликенова и вицепрезидентът на БФХГ Невява Владинова.
Текст от potv.bg
Григор Димитров

Григор Димитров

© БНТ

Специално за зрителите на „Любимците на България“, Григор Димитров споделя за пътя до успеха, за гордостта, че прославя България с успехите си и признава коя е най-тежката и желана победа в кариерата му. Номинацията му коментират спортния журналист Тодор Попов и светския журналист Антон Стефанов, които категорично заявяват, че той е абсолютен любимец на тенис елита и световните фенове, както и един от най-обичаните български спортисти за всички времена.

Текст от potv.bg
Люпко Петрович за Димитър Бербатов

Люпко Петрович за Димитър Бербатов

© БНТ

Димитър Бербатов

Номинацията в „Любимците на България“ на най-успелия български футболист в Европа след златното поколение коментират треньорите Димитър Пенев, Люпко Петрович и Стойчо Младенов. „Единствено той може да бъде сравнен с онези победители от отбора от 1994 г.“, споделя Люпко Петрович.

Ивет Горанова

Мотивационният треньор на Ивет Горанова, Маузес Налока, разказва защо сменя името ѝ и я нарича булдозер преди Олимпиадата в Токио.

„Винаги я карах да се фокусира само върху това, как тя пее националния си химн.“, споделя още той. Във видеото за номинацията на олимпийската шампионка се включва и националният селекционер по олимпийско карате Борислав Иванов, който коментира силния ѝ характер и вярата в успеха ѝ. Самата Ивет споделя за зрителите на „Любимците на България“ за разговорите си с треньора, които ѝ помагат да триумфира и да вдигне олимпийското злато.
Текст от potv.bg
Ивет Лалова

Ивет Лалова

© БНТ

С какво най-бързата бяла жена вдъхновява подрастващите? За своята любимка и пример за подражание разказват младите лекоатлети. А самата Ивет признава, че по време на участията си на големите форуми чувства отговорност, заради очакванията към нея и успехите ѝ, но усеща и подкрепата, която ѝ изпращат. Треньорите Мирослав Радуканов и Валентина Пехливанова споделят за професионалния ѝ хъс и личните ѝ качества, които я превръщат в категоричен победител.

Текст от potv.bg
Йордан Йовчев

Йордан Йовчев

© БНТ
„Никой друг не е направил това, което той е направил в спортната гимнастика. Той е легенда в целия свят.“, категоричен е Красимир Дунев, президент на Федерацията по спортна гимнастика. Спортният журналист Боряна Тончева също коментира номинацията му за „Любимците на България“ и е категорична, че упоритостта като качество на големите спортисти е много характерна за Йордан Йовчев. „Стимулът за победа трябва да го търсиш навсякъде“, споделя във видеото от номинацията си Йовчев.
Текст от potv.bg
Наско Сираков за Христо Стойчков

Наско Сираков за Христо Стойчков

© БНТ

Христо Стоичков

„Тренирал съм, играл съм срещу по-големи таланти. Но такъв животински глад за успех не съм срещал.“, признава Наско Сираков по повод номинацията на Христо Стоичков в „Любимците на България“. Номинацията на носителя на Златната топка коментира и журналистът Владимир Памуков, който е категоричен, че именно Христо Стоичков включва България в картата на успехите на световния футбол.

В следващите епизоди очаквайте личностите, събрали най-много номинации в категориите музика, кино и театър, известни двойки, медицина, музика, литература, наука, образование, мода, личности за пример, инфлуенсъри и други любимци. Големият финал ще е на 16 декември, когато ще стане ясно и кой е любимецът на България.

  • Гледайте „Любимците на България“ всеки четвъртък от 21:00 ч. по БНТ 1 с водещ Миро
Текст от potv.bg
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Любимците на България

Миро и „Любимците на България“ по БНТ 1