Филми Фентъзи

Изворът на живота

Добави коментар

Изворът на живота / The Fountain (2006) Зрителите се запознават с Томас - конквистадор, който живее през 16 век. За да запази Испания от Инквизицията, той търси легендарното дърво и трябва да води уплашените си войници в загадъчната джунгла на маите.


Изворът на живота / The Fountain (2006)

Драма, Фентъзи, САЩ

Режисьор: Дарън Аронофски
В ролите: Хю Джакман, Елън Бърстин, Рейчъл Уайз и други

 

 

 Изворът на живота / The Fountain (2006)

 

 Родено от жертвите на човека, легендарното Дърво на живота обещава вечността на тези, които пият от сока му. Том (Хю Джакман) търси това дърво в продължение на 1000 години. Преминава през три различни прераждания. Неговата цел е да спаси душата на любимата си Изи (Рейчъл Уайз), като овладее силата на дървото.

Зрителите се запознават с Томас - конквистадор, който живее през 16 век. За да запази Испания от Инквизицията, той търси легендарното дърво и трябва да води уплашените си войници в загадъчната джунгла на маите.

След това действието ни отвежда в наши дни, когато д-р Том Крео прави проучвания за контролиране и лекуване на мозъчни тумори. Неговата обичана съпруга Изи има поставена такава диагноза и дните ѝ са преброени. Том се интересува от непознато дърво, което оказва благотворно действие при опити с маймуни, страдащи от тумори. Той няма никакво време и трябва на всяка цена да спаси умиращата си съпруга.

Вече в бъдещето, Томи пътува през безкрайния космос като астронавт. Той започва да проумява тайнствата, които са го преследвали цяло хилядолетие.

Трите истории се сливат в една: през всичките си прераждания - като воин, учен и изследовател, Томас проумява какво е животът, любовта, смъртта и раждането отново.

 

 

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Елън Бърстин , Хю Джакман , Изворът на живота , Рейчъл Уайз

Рейчъл Уайз е лейди Сара във Фаворитката

Хю Джакман още веднъж ще се превъплати във Върколака

„Стомана на ринга” - бокс между истински роботи в нов проект на Disney

Хю Джакман до роботите от филма ЖИВА СТОМАНА на Comic Con

Хю Джакман тренира боксьор от бъдещето в "Стомана на ринга"

В програмата: