Филми Фентъзи

Хобит: Пущинакът на Смог | The Hobbit: The Desolation of Smaug (2013)

Добави коментар

Филмът проследява пътешествието на главния герой Билбо Бегинс, който е въвлечен в епичен поход за освобождаване на Еребор - изгубеното царство на джуджетата, което отдавна е завладяно от дракона Смoг.

  • Жанр: Фентъзи
  • 2013
  • САЩ, Нова Зеландия

Филмът проследява пътешествието на главния герой Билбо Бегинс, който е въвлечен в епичен поход за освобождаване на Еребор - изгубеното царство на джуджетата, което отдавна е завладяно от дракона Смoг. Към Билбо се обръща появилия се изневиделица вълшебник Гандалф Сивия и Билбо се присъединява към група от тринайсет джуджета, предвождана от легендарния воин Торин Дъбощит. Пътуването им ги отвежда в Пущинака през коварни земи, гъмжащи от гоблини и орки, смъртоносни уаргове и гигантски паяци, създания, сменящи облика си и различни магьосници. Макар че целта им е на изток, при Самотната планина, те трябва първо да се измъкнат от тунелите на гоблините, където Билбо среща създание, което завинаги ще промени живота му – Ам-Гъл.Насаме с Ам-Гъл, на брега на подземно езеро, нищо неподозиращият Билбо Бегинс не само открива дълбини на хитрост и смелост, учудващи и него самия, но се сдобива със "скъпоценния" пръстен на Ам-Гъл. Простичък златен накит, който е свързан със съдбата на цялата Средна земя по начини, недостъпни за познанието на Билбо.

Режисьор: Питър Джаксън

В ролите: Иън Маккелън, Мартин Фрийман, Ричард Армитаж, Кен Скот, Греъм Мактавиш Илайджа Уд, Кейт Бланшет, Орландо Блум, Кристофър Лий и др

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Хобит: Пущинакът на Смог

10-те най-добри филма на 2014 според сп."Тайм"

Хобит: Пущинакът на Смог [снимки]

Хобит: Пущинакът на Смог с премира в България на 13 декември

Представиха героите на Еванджелин Лили и Люк Евънс в първия трейлър на Хобит: Пущинакът на Смог

Нов трейлър на "Хобит: Пущинакът на Смог"